MAE: 20 de români la bordul a două nave de croazieră infectate cu SARS-CoV-2

Redactia | 09.04.2020

20 de cetăţeni români, care fac parte din personalul angajat, se află la bordul navelor de croazieră Zaandam şi Rotterdam, unde au fost depistate cazuri de COVID-19.

Pe aceeași temă

Navele sunt în prezent ancorate în Fort Lauderdale (SUA), transmite Ministerul Afacerilor Externe.

Potrivit informaţiilor primite de către Consulatul General al României la Miami de la reprezentanţii companiei, la bordul navei de croazieră Zaandam se află opt cetăţeni români (şapte membri ai echipajului şi un cetăţean român angajat în baza unui contract de prestări servicii), iar la bordul navei Rotterdam se află 12 cetăţeni români, membri ai echipajului şi personal contractual.

MAE precizează că, până la acest moment, cetăţenii români nu au adresat solicitări de asistenţă consulară misiunii diplomatice sau oficiului consular.

Ambasada României la Washington şi Consulatul General al României la Miami sunt în dialog cu autorităţile locale şi cu reprezentanţii companiei în vederea acordării de asistenţă consulară, cu stricta respectare a legislaţiei statului de reşedinţă, precum şi a măsurilor impuse de autorităţile americane în contextul gestionării pandemiei de COVID-19, punctează MAE.

Nava de croazieră Zaandam, la bordul căreia se află pasageri infectaţi cu noul coronavirus şi care a fost respinsă de mai multe porturi din America Latină, a fost autorizată, pe 2 aprilie, să acosteze în Florida, au anunţat autorităţile locale, potrivit AFP.

Vezi imaginea pe Twitter


''Gărzile de coastă, departamentul Securităţii Interne, responsabilii din sănătate şi din comitatul Broward au luat decizia de a autoriza navele de croazieră Zaandam şi Rotterdam să acosteze în Portul Everglades'', în regiunea Fort Lauderdale, a indicat pe Twitter primarul din acest oraş, Dean Trantalis. Pasagerii au putut părăsi navele, în condiţii controlate, în funcţie de starea lor de sănătate.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22