MAE rus: Rezultatul alegerilor din Republica Moldova arata ca un numar semnificativ de alegatori sunt in favoarea dezvoltarii relatiei cu Rusia

T.d. | 03.12.2014

Pe aceeași temă

Ministrul rus al Afacerilor Externe a comentat, miercuri, rezultatul alegerilor parlamentare din Republica Moldova, spunand ca acestea arata ca cei mai multi cetateni sustin dezvoltarea relatiilor cu Moscova, potrivit Romania Libera.

"În general, rezultatul alegerilor parlamentare din Republica Moldova arată că un număr semnificativ de alegători moldoveni sunt în favoarea dezvoltării unor relaţii cu Rusia şi a integrării ţării lor în spaţiul eurasiatic", se arată ministerul într-un comunicat, citat de agenţia TASS

Potrivit MAE rus, "concluziile privind caracterul transparent şi democratic (al alegerilor) nu se potrivesc însă cu neregulile flagrante din pregătirea şi desfăşurarea votului". Ministerul menţionează cazul unui partid cu o importantă susţinere în rândul alegătorilor, care a fost exclus din alegeri, cu referire la partidul prorus Patria.

"Rămân întrebări serioase privind oferirea de posibilităţi egale alegătorilor din străinătate", continuă comunicatul, referitor la faptul că numai cinci secţii de votare au fost deschise pentru moldovenii din Rusia, sute de mii de cetăţeni fiind astfel privaţi de dreptul de a vota.

"În aceste condiţii dificile, autorităţile ruse au acordat asistenţă maximă pentru votul cetăţenilor moldoveni pe teritoriul ţării", a precizat ministerul, condamnând încercările Chişinăului de a acuza Moscova pentru desfăşurarea anevoioasă a procesului electoral.

Partidul Socialiştilor (PSRM), care susţine integrarea eurasiatică a R. Moldova, s-a clasat pe primul loc în urma alegerilor, cu 21 la sută, iar Partidul Comuniştilor (PCRM) a ieşit pe locul al treilea, cu 17 la sută din voturi. Dintre cele trei partide proeuropene, cele mai multe voturi a obţinut Partidul Liberal-Democrat (19,75%), urmat de Partidul Democrat (PDM) - 15,94% şi Partidul Liberal (PLM, 9,45%), in urma alegerilor parlamentare organizate duminica in Republica Moldova.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22