Managerul Spitalului de Psihiatrie Săpoca a demisionat. Numărul morților a crescut la cinci

Laurentiu Gheorghe | 19.08.2019

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a anunțat luni dimineață demisia managerului Spitalului Săpoca. De asemenea, ministrul a mai spus că numărul morților a ajuns la cinci.

Pe aceeași temă

Pintea a criticat-o pe Viorica Mihalașcu, managerul Spitalului Săpoci în care în noaptea de sâmbătă spre duminică un pacient a ucis patru persoane internate şi a rănit alte nouă. „Proastă organizare a activității. Managerul are și atribuția de acordare a actului medical la timp. Mă refer la modul de organizare a structurii cu paturi, la organizarea concursurilor de angajare”.

Potrivit presei buzoiene, Mihălașcu este susținută de PSD. În trecut, ea a ocupat funcția de șef al Direcției de Sănătate Publică Buzău.

Ea este căsătorită cu Gabriel Mihălașcu, fost consilier municipal PSD și consilier al ex-primarului PSD al Buzăului, Constantin Boșcodeală. Acum, Gabriel Mihălașcu este director tehnic la Ambulanța Buzău.

Mihălașcu a fost găsit incompatibil de ANI în 2014 întrucât cumula venitul de consilier municipal cu cel de consilier al primarului. În plus, el avea contracte cu instituții aflate în subordinea primăriei.

„S-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 18 iunie 2008 – 01 iulie 2012, întrucât, simultan cu funcția de consilier local, a deținut și funcția de consilier personal în cadrul Cabinetului Primarului Municipiului Buzău (…)”.

****

Un pacient alcoolic de la Spitalul de Neuropsihiatrie şi Măsuri pentru Siguranţă Săpoca, judeţul Buzău, a omorât, în noaptea de sâmbătă spre duminică, patru pacienţi şi a rănit alţi nouă cu un stativ de perfuzii. Între timp, a mai decedat una dintre persoanele rănite, o femeie în vârstă de 88 de ani, potrivit Sorinei Pintea.

Agresorul are 38 de ani şi este din comuna Săgeata, judeţul Buzău, fiind fără ocupaţie. El a fost internat voluntar suferind de sevraj etilic în cursul zilei de joi. După producerea atacului, a încercat să fugă şi a fost imobilizat de un poliţist aflat în incinta spitalului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22