Marcel Ciolacu cere demisia lui Nicușor Dan: Nu are capacitatea de a conduce administrativ Capitala

L. G. | 14.11.2022

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat duminică la Antena 3 că cel mai bine Nicuşor Dan să îşi dea demisia, pentru că nu are capacitatea de a conduce administrativ Capitala României.

Pe aceeași temă

„Tu te interesezi de căldura bucureştenilor pe 10 noiembrie? Tu în noiembrie te trezeşti? Să sune Ciolacu. E o incoerenţă, are excedent în septembrie de 200 de milioane de lei şi cere ajutor la guvern. O să avem discuţia în coaliţie, dacă premierul doreşte să aibă această discuţie, nu e în atribuţiile mele”, a spus Ciolacu, după ce primarul Capitalei i-a cerut să vorbească cu Ministrul de Finanţe pentru a rezolva problema termiei în Bucureşti.

Liderul PSD a continuat: „Din punctul meu de vedere, îmi menţin părerea, cel mai bine este să îşi dea demisia, să lase bucureştenii să găsească un viceprimar. Nu are capacitatea de a conduce administrativ Capitala României,  nu are ştiinţa necesară”.

„Faţă de partenerii mei de la PNL, îi invit să recunoaşcă că au greşit că l-au susţinut pe Nicuşor Dan”, a spus Ciolacu.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan declara săptămâna trecută că îl roagă pe preşedintele PSD să dea telefon la ministrul de Finanţe, Adrian Câciu, astfel încât „să rezolvăm problema cu datoria restantă pentru Termoenergetica”.

„Eu îl rog pe domnul Ciolacu să dea telefon la domnul Câciu, ministrul de Finanțe, ca să rezolvăm problema restantă cu Termoenergetica, pentru că de acest lucru depind toate investițiile viitoare. (…) Cred că până la urmă suntem oameni responsabili”, a declarat joi Nicușor Dan.

Acesta a precizat că a avut miercuri o discuție cu reprezentanții Guvernului de la care a lipsit reprezentantul Ministerului de Finanțe.

„Toți oamenii cu care am vorbit caută soluții. (…) Nu cerem mai mult decât s-a dat celorlalte localități din România. Bucureștiul are atâtea apartamente în sistem centralizat cât toate celelalte localități, care au primit 800 de milioane (lei), iar Bucureștiul 150 de milioane. (…) Dacă Guvernul nu are bani, am cerut să ni se mărească plafonul de îndatorare”, a mai precizat primarul general.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22