Marin Stefanel Dan (UNPR) este noul primar general interimar al Capitalei

Tudor Despina | 15.09.2015

Arestarea si, ulterior, suspendarea lui Sorin Oprescu de la sefia Primariei Capitalei gripeaza institutia. Astazi, viceprimarul liberal Cornel Pieptea a demisionat din functie, dupa ce a refuzat inca de saptamana trecuta sa preia interimatul.

Pe aceeași temă

UPDATE: Consilierul UNPR (fost PP-DD) Marin Stefanel Dan e noul Primar General interimar al Capitalei. El a fost votat in functie in sedinta de marti a Consiliului General al Bucurestiului, dupa ce atat PSD, cat si PNL au refuzat sa preia interimatul, transmite Digi24.

 

Marin Stefanel Dan a fost ales in Consiliul General al Bucurestiului in 2012. El este membru in Comisia pentru Salubritate si in Comisia pentru Transporturi si Infrastructura Urbana.

 

El a fost presedintel al PP-DD Sector 5, ulterior formatiunea fiind absorbita de UNPR in iunie 2015. Marin Stefanel Dan a absolvit Facultatea de Stiinte Politice si Administrative in 1999.

 

Noul Primar General interimar are, potrivit declaratiei de avere, o casa si doua terenuri in Pucioasa, o garsoniera si un apartament in Bucuresti si trei masini. In plus, el e actionar la o companie si are un credit ipotecar de 44.000 de euro.

 

---

Astazi, Consiliul General s-a reunite in sedinta, incepand cu ora 17:00. Pe agenda se afla atat demisia lui Pieptea, cat si alegerea unui nou viceprimar. Ulterior va fi dat un vot privind un interimat la sefia Primariei Generale a Capitalei, potrivit Ziare.com.

 

Celalalt viceprimar avut in vedere este social-democratul Dan Darabont, insa cum nici liberalii si nici PSD nu au majoritate in Consiliul General, sunt duse negocieri atat cu independentii, cat si cu ceilalti consilieri din formatiunile politice prezente in Consiliu.

 

Potrivit presei, numele vehiculat pentru preluarea interimatului vine de la partidul lui Gabriel Oprea. Ar fi vorba despre consilierul UNPR Marin Stefanel Dan (fost PP-DD).

 

Liberalii nu vor scaunul lui Oprescu

 

Cel putin asa au spus astazi prim-vicepresedintii PNL Anca Boagiu si Teodor Atanasiu. Co-presedintii PNL Bucuresti au anuntat intr-o conferinta de presa ca propun un “Acord pentru bucuresteni”, in contextul suspendarii din functie a primarului general Sorin Oprescu.

 

Raportul de forte din Consiliul General nu permite asigurarea unui interimat solid, sustin liberalii, astfel ca PNL “nu doreste sa preia mandatul lui Sorin Oprescu”, a spus Teodor Atanasiu.

 

In schimb, PNL vine cu o alta propunere, dupa cum au aratat cei doi lideri liberali:

 

"Este un acord care, pentru aceasta perioada de interimat de noua luni de zile, sa rezolve problemele stringente ale bucurestenilor, pentru ca ei sa primeasca serviciile publice corect si functional.



Partidul National Liberal, care are 22 de consilieri din 53, nu doreste sa preia atributiile primarului general, in schimb propune tuturor un acord. Daca se va gasi o majoritate care sa imbratiseze acest acord pe care noi il propunem, atunci suntem dispusi sa discutam orice solutie pentru numirea unui primar interimar care sa respecte acest acord", a mai aratat Atanasiu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22