Mario Draghi, seful BCE: Economia UE, in cea mai buna perioada de dupa criza

P.c. | 22.05.2015

Pe aceeași temă

Mario Draghi, presedintele Bancii Centrale Europene (BCE), a declarat, in cadrul unui forum organizat de BCE la Sintra, in Portugalia, ca economia europeana inregistreaza in prezent cele mai bune rezultate de dupa criza din 2008. Draghi a subliniat insa ca aceasta relansare ramane fragila, relateaza Hotnews.


"Perspectivele economice pentru zona euro sunt in prezent mai bune decat au fost vreodata in cursul ultimilor sapte lungi ani (...) dar o relansare ciclica nu rezolva de una singura toate problemele Europei", fie ca e vorba de datorii sau de somajul in continuare prea ridicat, a afirmat Draghi.

 

Draghi a cerut guvernelor tarilor UE sa profite de acest moment pentru a face reforme structurale : "O relansare ciclica reuseste sa furnizeze conditii aproape perfecte pentru ca guvernele sa se lanseze de o maniera sistematica in reforme structurale care vor ancora revenirea la crestere", a adaugat Draghi.

 

CITITI SI: Presedintele Bancii Centrale Europene vorbeste despre eligibilitatea unui stat de a fi membru al zonei euro pana in 2020. Bucurestiul a avansat termenul de 2019

 

Presedintele BCE a aratat ca deocamdata "potentialul de crestere este anticipat sa ramana sub rata de crestere dinaintea crizei", fiind nevoie de noi reforme.


Draghi a precizat ca, "in calitate de gardian al monedei" are "un interes legitim" sa ceara aplicarea de masuri structurale, in special pe piata muncii, ceea ce ar permite intarirea relansarii si rezistenta zonei euro la socuri. Departe de a aduce "castiguri marginale", "reformele structurale pot degaja in prezent potentialul neexploatat al unor importante castiguri de productivitate, locuri de munca si bunastare si (...) acestea vor juca un rol crucial pentru a se asigura ca actuala relansare ciclica se intareste", a explicat presedintele BCE.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22