Martor al incendiului din Bamboo: Acoperişul, primul care a ars. S-a fumat toată noaptea

E.b. | 21.01.2017

Corina Anghel, martor al incendiului din clubul Bamboo, spune că acoperişul a fost primul care a luat foc, iar fumul ieşea pe la sistemele de aerisire, în club fumându-se toată noaptea, în timp ce sticlele de băutură scumpă erau însoţite de artificii.

Pe aceeași temă

 

 

  

“Era normal ca parterul să ia foc, dar întâi a luat acoperişul foc. Da. Acolo se fuma şi se fuma peste tot. Chiar la masă la noi fumau şi colegii pe lângă mese”, a afirmat tânăra într-o intervenţie la Digi 24, conform News.ro.

 

Chestionat dacă se fuma cu acordul personalului, Corina Anghel a răspuns negativ.

 

“Nu. Personalul, am fost martoră, un ospătar i-a cerut unui coleg de la masă să stingă ţigara. El s-a întors, a palmat-o. Fiecare sticlă era însoţită de artificii, sticlele de Moet şi sticlele de votcă foarte scumpe, care sunt mereu însoţite de artificii. Acele artificii erau însoţite la toate sticlele care veneau la masă”, a completat martora.

 

Tânăra a mai spus că “fumul ieşea pe sus, pe la sistemele de aerisire, nicidecum în jos”.

 

Întrebată câţi oameni erau în club, ea a spus că de ordinul sutelor, în condiţiile în care clubul este foarte mare.

 

“Erau de gradul sutelor, era arhiplin clubul, iar în primele linii erau sute de oamenii. Noi ceilalţi am încercat să scăpam prin locul de fumat. Locul de fumat înseamnă o cameră mare, tot în interior. O încăpere închisă. De acolo ieşeai în altă curte, pe o terasă, sus. Acolo ne-am blocat noi, am ieşit pe acolo şi am stat două ore până au venit pompierii şi ne-au oferit siguranţă ca să putem ieşi”, a explicat Corina Anghel.

 

Întrebată dacă a văzut şi alte efecte pirotehnice mai complexe, martora a susţinut că au existat doar artificiile care însoţeau sticlele de băutură. “Nu. Erau doar luminile care am înţeles că au fost nou instalate. S-a fumat şi erau artificii care însoţeau sticlele”, a agăugat ea.

 

Corina Anghel a precizat că la ora 03.27 a auzit un avertismen că a izbucnit un incendiu

 

************

 

Un incendiu puternic s-a produs, sâmbătă dimineaţă, la Clubul Bamboo din Capitală, peste 30 de persoane fiind transportate la spital. În urma incendiului, care nu a fost stins, clubul s-a prăbuşit. Secretarul de stat Raed Arafat spune că nu se poate preciza la acest moment dacă nu sunt persoane care să fi rămas prinse în incinta clubului.

 

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat că pe măsură ce s-au stins focarele de foc, anchetatorii au început cercetările la faţa locului şi până în acest moment nu s-a găsit nicio persoană decedată, urmând să fie stabilită cauza exactă a incendiului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22