Masca de protecție, obligatorie în București în toate zonele aglomerate, inclusiv în Centrul Vechi

Laurentiu Gheorghe | 03.08.2020

Obligația de a purta masca de protecție se extinde în București și în exteriorul clădirilor, în zonele aglomerate precum piețe, stații STB, gări sau în Centrul Vechi.

Pe aceeași temă

Decizia ca masca de protecție să fie purtată în București în aer liber în mai multe zone.a fost luată în cadrul reuniunii de luni a Comitetului municipal pentru Situații de Urgență, după ce s-a constat o creștere rapidă a numărului de noi cazuri de covid-19 în Capitală.

De mâine, 4 august, masca devine obligatorie în zonele pietonale din Centrul Vechi, în stațiile de autobuz, troleibuz sau tramvai, în gări, în autogări, în piețe, în târguri, iar în cazul evenimentelor care se desfășoară în aer liber organizatorii trebuie să pună la dispoziția spectatorilor măști.

Această nouă măsură vine după ce duminică toate terasele din București sunt obligate să închidă între orele 23:00 și 06:00.

Inițial s-a vorbit doar despre zonele pietonale din Centrul Vechi. A fost o propunere făcută de viceprimarul Capitalei Aurelian Bădulescu, dar membrii Comitetului pentru Situații de Urgență au considerat că sunt mai multe zone aglomerate.

„S-a hotărât purtarea obligatorie a măştii de protecţie pe toată durata zilei în zona delimitată ca fiind Centrul Vechi, în toată zona pietonală. S-a decis obligativitatea purtării măştii de protecţie în pieţe, în târguri şi în expoziţii, pe toată durata desfăşurării expoziţiei, târgurilor de către toate persoanele. S-a hotărât purtarea obligatorie a măştii în staţiile STB, în gări, staţii CFR, peroane, autogări, staţii de auto, taximetre”, a declarat purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului - Municipiul Bucureşti, Mariana Stancu-Ţipişcă .

Ea a informat că s-a stabilit pentru organizatorii de evenimente sau spectacole obligativitatea de a pune la dispoziţia publicului măşti de protecţie. De asemenea, purtătorul de cuvânt a precizat că s-a decis obligativitatea participanţilor la evenimente, la spectacole de a purta măşti de protecţie pe toată durata respectivelor manifestări, de la accesul în zonă şi până la ieşirea din aceasta.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2020 Revista 22