Meleșcanu: analiza despre mutarea ambasadei la Ierusalim, gata într-o lună. Există riscuri

Dora Vulcan | 20.05.2018

Analiza privind oportunitatea mutării Ambasadei României din Israel de la Tel Aviv la Ierusalim va fi finalizată în cel mult o lună, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleşcanu, duminică la Parlament. El a admis că, din punct de vedere al securităţii, există riscuri.

Pe aceeași temă

 

 

 ”Într-un orizont de timp rezonabil. Va fi în maximum o lună de zile”, a spus șeful diplomației, duminică, la Parlament, referindu-se la concluziile analizei iniţiate de Guvern privind oportunitatea relocării Ambasaderi României din Israel.

 

 

”Pe fiecare temă vedem care sunt avantajele şi dezavantajele mutării ambasadei. Astea sunt domeniile juridic - care sunt problemele juridice pro şi contra, argumente, probleme de securitate, probleme politice, probleme economice şi sociale. Le luăm pe fiecare. Practic, pe partea securitară am încheiat prin consultările pe care le-am avut cu alte organisme, iar acum ne concentrăm pe celelalte chestiuni”, a declarat ministrul de Externe.

 

 

Meleşcanu a mai spus că decizia nu trebuie luată doar pe un element sau pe altul, ci trebuie să se refere la ansamblul avantajelor şi dezavantajelor.

 

 

"Evident că există riscuri din punct de vedere al securităţii, dar este un punct de vedere. Trebuie să vedem în ce măsură ele sunt reale sau sunt doar la nivelul nostru de percepţie”, a spus el. 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22