Meleșcanu (78 de ani) vrea partid nou, mai de stânga, cu Zamfir și restul puciștilor din ALDE

Laurentiu Gheorghe | 24.09.2019

Teodor Meleșcanu, pare că și-a redescoperit simpatiile socialiste din tinerețea PCR-istă, vrea un partid nou, mai de stânga, ca să se combine cu PSD, împreună cu Zamfir, Grațiela și alți puciști din ALDE.

Pe aceeași temă

Parlamentarii din ALDE care s-au alăturat PSD după ce Tăriceanu a scos partidul de la guvernare, în frunte cu Teodor Meleșcanu, pus de social-democrați șef la Senat, iau în calcul să fondeze un nou partid sau să preia unul second-hand, deja existent pe piață, relatează G4Media.ro, citând surse parlamentare.

Totuși, mai mulți fugari din curtea lui Tăriceanu ar rămâne „independenți”, fiind amăgiți de Viorica Dăncilă care le-a promis că o să le ofere locuri eligibile pe liste PSD la alegerile locale și parlamentare de anul viitor. De asemenea, cum face și Daniel Zamfir, se pot afilia grupurilor PSD din Senat și din camera Deputaților, astfel putând să-și păstreze funcțiile deținute sau chiar să fie răsplătiți cu sinecuri proaspete.

Numărul membrilor ALDE care dezavuează decizia liderului Călin Popescu Tăriceanu de rupere a coaliției cu PSD a crescut constant în ultimele săptămâni. Ieri, Daniel Zamfir a anunțat că se va alătura, cel mai probabil, grupului PSD din Senat.

Teodor Meleșcanu, vicepreședinte ALDE, a surprins conducerea partidului în urmă cu trei săptămâni, când a acceptat să fie propunerea PSD pentru șefia Senatului chiar în locul demisionarului Tăriceanu.

Alți trei membri ALDE au acceptat ofertele PSD de a fi numiți miniștri în locul colegilor lor care au demisionat din Executiv: Graţiela Gavrilescu, Ion Cupă şi Alexandru Băişanu. Președintele Iohannis a refuzat însă să îi numească în funcții de ministru.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22