Meleşcanu: România nu l-a primit pe Kanter, jucător NBA, ca să respecte decizia Turciei

E.b. | 21.05.2017

România a respectat decizia Turciei, care a anulat paşaportul baschetbalistului Enes Kanter, astfel încât nu a putut permite accesul acestuia pe teritoriul ţării, a declarat ministrul român de Externe Teodor Meleşcanu.

Pe aceeași temă

 
 

România nu putea proceda astfel, iar Ministerul de Externe nu poate comenta incidentul, a adăugat Teodor Meleşcanuşeful diplomaţiei române, aflat la summitul Organizaţiei de Cooperare Economică la Marea Neagră, desfăşurat la Istanbul, conform News.ro.

 

Baschetbalistul turc Enes Kanter, jucător în NBA la Oklahoma City Thunder, nu a putut intra în România, unde avea programată participarea la mai multe evenimente, din cauză că Turcia i-a anulat paşaportul, invocând vederile sale politice. Kanter a anunţat pe Twitter că a fost oprit de Poliţie pe Aeroportul Otopeni să intre în România.


Pivotul echipei din NBA Oklahoma City Thunder, Enes Kanter, a fost invitat să participe Bucureşti, la câteva evenimente de promovare a baschetului, dar şi la un festival multicultural, care era programat chiar sâmbătă, de ziua de naştere a jucătorului.

 

Kanter a sosit la Bucureşti cu o cursă de la Frankfurt, în jurul orei 14.45, dar a fost oprit să între în ţară, Poliţia informându-l că documentele sale de călătorie nu ar fi valabile.

 

El a plecat spre SUA, după circa patru ore petrecute pe Otopeni, cu o cursă aeriană ce va face escală la Londra, au anunţat organizatorii unui eveniment la care jucătorul urma să participe în Bucureşti.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22