Merkel, huiduita de extremisti in timp ce critica atitudinile anti-refugiati: Germania nu tolereaza agresiunile abjecte ale extremei drepte, a spus cancelarul

Fara Autor | 26.08.2015

Pe aceeași temă

Germania nu tolerează agresiunile “abjecte” ale extremei drepte, a averizat miercuri cancelarul Angela Merkel  în timpul unei vizite la un centru pentru refugiați de la Heidenau, centru ce a fost în weekendul trecut ținta unor manifestații violente anti-imigranți, scrie Reuters, preluat[ de Agerpres.

 

"Trebuie să o spunem clar: Nu există toleranță față de cei care atacă demnitatea celorlalți. Nu există toleranță față de cei care nu sunt dispuși să ajute acolo unde este nevoie de sprijin juridic și uman", a spus Merkel, care a calificat din nou drept 'rușinoase' și 'abjecte' violențele extremei drepte care au avut loc în această localitate.

 

Ea a fost huiduită de simpatizanți ai extremei drepte,  în timp ce-și ținea discursul.

 

"Cu cât mai mulți oameni transmit acest lucru cât mai clar — prin munca lor, dar și în conversații cu apropiați, prieteni sau familie—, cu atât vom fi mai puternici în a face față acestei sarcini" care constă în a-i primi pe refugiați, a adăugat ea, după vizita la centrul refugiați.

 

Cancelarul a fost întâmpinat la sosire de huiduieli din partea a circa 200 de manifestanți germani, instalați de cealaltă parte a străzii unde se află centrul pentru refugiați, care au numi-o 'trădătoare' și și au strigat sloganuri precum 'noi suntem haita', cu referire la declarațiile făcute de vicecancelarul social-democrat Sigmar Gabriel pentru a denunța acțiunile extremei drepte în acest orășel de lângă Dresda.

 

Merkel a condamnat încă de luni cu fermitate violențele 'abjecte ale militanților extremei drepte la Heidenau, considerând de asemenea rușinos că cetățeni — bărbați și femei—, precum și familii cu copii, îi susțin (...), mărșăluind alături de ei'.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22