Mesaj al Ambasadei SUA: Rusia a invadat Moldova și nu a mai plecat. Ce a răspuns Moscova

Redactia | 13.01.2022

Ambasada SUA la București despre acțiunile militare ale lui Moscovei: „Rusia a invadat Moldova și nu a mai plecat. Rusia a invadat Ucraina și nu a mai plecat. Vedeți un tipar aici? Cine este agresorul?”

Pe aceeași temă

Ambasada SUA la București a publicat miercuri seara un mesaj în care amintește că Rusia a invadat Moldova, Georgia și Ucraina și nu a mai plecat. ”Vedeți un tipar aici? Cine este agresorul?”, transmite ambasada într-o postare pe twitter. După 2 ore a venit și replica ambasadei Rusiei în România.

 

”Rusia a invadat Republica Moldova... și nu a mai plecat. Rusia a invadat Georgia... și nu a mai plecat. Rusia a invadat Ucraina... și nu a mai plecat. Vedeți un tipar aici? Cine este agresorul?”, a scris Ambasada SUA la București, miercuri seaă, după finalizarea unei noi runde de negocieri NATO-Rusia de la Bruxelles.

 

Răspunsul Ambasadei Rusiei nu s-a lăsat mult așteptat, replica fiind dată pe Facebook

 

Ambasada Rusiei a citat dintr-un articol publicat în decembrie anul trecut în publicația ”The Intercept” referitor la acțiunile armatei americane în Irak, Afganistan și Siria.

 

„Vă propunem să luaţi cunoştinţă de un articol despre modul în care Armata Americană «protejează pacea și libertatea» în Afganistan, Irak, Siria: «Potrivit organizației nonprofit Airwars, SUA au condus peste 91.000 de atacuri aeriene în 7 zone majore de conflict din 2001, care s-au soldat cu cel puțin 22.000 de civili uciși, însă numărul victimelor ar putea fi de 48.000». (...) ...în cadrul Operațiunii Haymaker care a durat 2 ani, între 9 și 10 afgani au fost uciși de atacurile cu drone americane, fiind victime colaterale. Pentru SUA, acesta a fost un cost acceptabil.”

 

„Diferențe majore” între pozițiile exprimate de aliații NATO și Moscova în ceea ce privește securitatea în Europa, dar țările NATO rămân deschise dialogului, a declarat miercuri șeful Alianței Atlantice, după o reuniune a Consiliului NATO cu Rusia la Bruxelles, relatează AFP și Reuters.

 

”Există diferenţe semnificative între (aliaţii) NATO şi Rusia. Diferenţele noastre nu vor fi uşor de depăşit, dar este un semn pozitiv faptul că toate ţările NATO şi Rusia s-au aşezat în jurul aceleiaşi mese şi au abordat chestiuni substanţiale'', a spus secretarul general al Alianţei Nord-Atlantice, Jens Stoltenberg, în conferinţa de presă de după încheierea primei reuniuni a Consiliului NATO-Rusia din ultimii doi ani.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22