Michael Bloomberg se retrage din cursa pentru președinția SUA, după ce n-a câștigat niciun stat

Laurentiu Gheorghe | 04.03.2020

Miliardarul Michael Bloomberg s-a retras, miercuri, din alegerile primare din SUA, după ce a cheltuit 600 de milioane de dolari, și a anuntat ca il va sustine pe fostul vicepresedinte Joe Biden

Pe aceeași temă

Niciodată în istoria SUA, un candidat la președinție nu a cheltuit mai mult pentru a obține atât de puțin cât a realizat Mike Bloomberg care a făcut din încercarea de a-și cumpăra candidatura un mare fiasco. Bloomberg a cheltuit 600 de milioane de dolari pentru a câștiga atât de multe state cât ar fi câștigat orice american de rând care ar fi candidat: zero.

Donald Trump nu a ratat ocazia de al ironiza pe Mike Bloomberg pe Tweeter:

„Mini Mike Bloomberg tocmai «a renunțat» la cursa pentru președinte. I-aș fi putut spune cu mult timp înainte că nu are ce trebuie și că și-ar fi economisit un miliard de dolari, costul real. Acum va băga bani în campania lui Sleepy Joe (Joe Biden – n.r.), cu speranța de a salva aparențele. Nu va funcționa!”, a scris Trump.

Miliardarul american Mike Bloomberg a anunţat miercuri, a doua zi după rezultatele decepţionante din aşa-numita „Super Marți”, retragerea sa din alegerile primare democrate şi faptul că îl va susţine în continuare pe fostul vicepreşedinte Joe Biden, relatează AFP, preluată de Agerpres.

„În urmă cu trei luni mi-am depus candidatura în alegerile prezidenţiale pentru a-l învinge pe Donald Trump. Astăzi, mă retrag din cursă din acelaşi motiv – a-l învinge pe Donald Trump – pentru că a devenit clar în opinia mea că, dacă aş continua, ar fi mai dificil să ajung la acest rezultat”, a precizat el într-un comunicat.

Bloomberg a adăugat că îl va susţine în cursa pentru învestitura democrată pe Joe Biden, care reprezintă şi el aripa moderată a Partidului Democrat, estimând că fostul vicepreşedinte este acum cel mai bun candidat pentru a-l înfrunta pe Donald Trump în noiembrie.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22