Miercuri dimineața, comitet executiv al PSD în care se hotărăşte cine va fi premierul

E.b. | 20.12.2016

Florin Iordache (PSD), președintele Camerei Deputaților, a declarat că în cursul dimineții de miercuri va avea loc o ședință de comitet executiv al PSD, în cadrul căreia ar urma să se discute despre propunerea formațiunii pentru funcția de premier.

Pe aceeași temă

  

 

"Noi vom avea un comitet executiv miercuri dimineața. În acel comitet executiv, clar, se va discuta numele cu care președintele va merge și cred că, în acest moment, singurul care știe numele premierului pe care îl propunem noi este Liviu Dragnea. (...)

 

Vedem și opinia colegilor mei, dar părerea mea este că atâta timp cât Liviu Dragnea a condus foarte bine și campania electorală la locale, și această campanie electorală la parlamentare, eu cred că un mandat în alb dat președintelui Liviu Dragnea este normal și el este singurul — din punctul meu de vedere — să facă această propunere", a spus Iordache la Realitatea Tv, conform Agerpres.

 

El a precizat că mai deține funcția de președinte al Camerei Deputaților până marți, la ora 12,00, atunci când vor fi convocate ședințe atât la nivelul Senatului, cât și al Camerei Deputaților. În acel moment, președinți de ședință vor deveni decanii de vârstă, care vor deține aceste funcții timp de cel puțin două zile. De asemenea, urmează să fie constituite comisiile de validare a mandatelor pentru deputați și senatori.

 

După ce comisia de validare de la nivelul Camerei Deputaților își va finaliza raportul, va avea loc ședința de plen în cadrul căreia aleșii vor depune jurământul. În momentul în care cel puțin două treimi dintre cei 329 de deputați își vor depune jurământul, se va putea constitui noul Legislativ. Florin Iordache a estimat că miercuri după-amiază ar urma să fie ales și președintele Camerei Deputaților.

 

Despre consultările cu președintele Klaus Iohannis, care vor avea loc miercuri la Palatul Cotroceni, Iordache a spus că Liviu Dragnea va prezenta "propunerea comună PSD+ALDE".

 

"Noi dorim ca la aceste consultări de miercuri, de la ora 11,00 să participe delegația PSD+ALDE, pentru că acesta a fost rolul acestei coaliții pe care noi tocmai am anunțat-o. (...) Aceste consultări dorim să aibă loc miercuri la ora 11,00. Jurământul (în Parlament, n.r.) este o chestiune care se derulează întreaga zi de miercuri. Deci, eu cred că președintele Camerei Deputaților va fi ales probabil miercuri, la ora 16,00-17,00", a precizat Iordache. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22