Miercuri, termen limită pentru profesorii din București să transmită orarul școlii online

Redactia | 20.10.2020

Directorii unităților de învățământ din București, inclusiv grădinițele, au termen până miercuri să îi informeze pe copii și pe părinți cum vor fi organizate cursurile online.

Pe aceeași temă

Ei trebuie să transmită orarul, în condițiile în care Capitala a intrat în scenariul roșu, care implică închiderea școlilor și trecerea la cursuri exclusisv online.


Condițiile sunt prevăzute în Planul de măsuri pentru desfășurarea cursurilor în sistem online, în perioada suspendării cursurilor față în față, elaborat de Inspectoratul Școlar București.

Directorii unităților de învățământ/ Profesorii diriginți/ Profesorii pentru învățământ primar/ Învățătoarele/ Profesorii pentru învățământul preșcolar/ Educatoarele au termen până în 21 octombrie pentru "informarea preșcolarilor/elevilor și a părinților acestora asupra modalității de organizare a activității didactice prin intermediul tehnologiei și al Internetului în această perioadă, inclusiv cu privire la drepturile și obligațiile pe care le au".


Tot până miercuri, aceștia au termen pentru "transmiterea, către preșcolari/elevi și părinții acestora, a orarului școlar și a programului stabilit la nivelul unității de învățământ, precum și a altor informații relevante pentru facilitarea învățării prin intermediul tehnologiei și al internetului".De asemenea, până miercuri este prevăzută "onsilierea preșcolarilor/elevilor pentru participarea acestora la activitățile didactice prin intermediul tehnologiei și al internetului".

Reamintim că începând de marți cursurile se vor desfășura exclusiv online în școlile din București, după ce rata de infectare a depășit 3 la mia de cazuri în ultimele 24 de ore. În schimb, creșele și afterschool-urile rămân deschise în Capitală, după ce hotârârea Comitetului pentru Situații de Urgență a municipiului București care pevedea că acestea și universitățile vor fi închise a fost revocată.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22