Mihai Fifor, numit interimar la Interne după demisia lui Nicolae Moga

Dora Vulcan | 30.07.2019

Premierul Viorica Dăncilă îl va propune interimar pentru şefia MAI pe vicepremierul pentru parteneriate strategice Mihai Fifor, după demisia lui Nicolae Moga de la șefia Internelor.

Pe aceeași temă

Președintele Klaus Iohannis l-a numit marți pe vicepremierul Mihai Fifor în funcția de ministru interimar al Afacerilor Interne în locul lui Nicolae Moga care a demisionat în această dimineață, anunță Administrația Prezidențială într-un comunicat de presă.

Ministrul de Interne, Nicolae Moga, și-a anunțat marți demisia din funcție și a spus că a luat această decizie marți dimineață, în urma unei discuții cu premierul Viorica Dăncilă.

După Poliție, și Ministerul de Interne a rămas fără conducere, o premieră în istoria postdecembristă.

Nicolae Moga a făcut acest anunț la Palatul Victoria, cu jumătate de oră înainte de ședința CSAT în care urma să prezinte raportul Ministerului de Interne în cazul Caracal, după eșecul în dosarul crimelor din Caracal.

„În urma unei discuţii pe care am avut-o în această dimineaţă cu primul ministru al Guvernului României, doamna Viorica Dăncilă, am decis să mă retrag din funcţia de ministru al Afacerilor Interne. Am luat această hotărâre pentru a salva o parte din prestigiul puternic afectat al acestei instituţii. Retragerea din această demnitate trebuie să fie văzută ca un nou început pentru minister. Am dispus toate controlele posibile pentru identificarea vinovaților din Caracal. Am încredere în oamenii profesioniști din minister. Îi mulțumesc doamnei prim-ministru pentru încredere și trebuie ca astfel de evenimente să nu mai existe în viitor”, a declarat Moga.

Nicolae Moga a deținut 6 zile funcția de ministru al Afacerilor Interne de 6 zile.

El a avut o apariție nepotrivită vineri seară la Caracal, în plin scandal, când a părut extrem de confuz și a articulat cu greu frazele în fața ziariștilor.

Ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Moga, a apărut dezorientat la declarațiile făcute vineri noaptea la Caracal, după cum arată imaginile video transmise de televiziunile de știri. Moga, numit de Viorica Dăncilă în urmă cu câteva zile, a spus că nu poate vorbi coerent pentru că ”tragedia a fost atât de mare”.

Moga a spus în primă fază că nu are nici o concluzie despre modul în care a acționat poliția, după care, la câteva secunde, a anunțat că l-a demis pe șeful poliției, care era chiar lângă el.

În timp ce ziariștii îi cereau detalii obișnuite despre situația din Caracal, ministrul Moga le-a cerut să nu-i mai pună ”întrebări încuietoare”.

Fragmente din dialogul ministrului Moga cu ziariștii:

Moga: Am adus cei mai buni specialiști, am dispus această anchetă, vă asigur cu toată convingerea că sunt aici până la finalizarea anchetei

Moga: Deocamdată concluzii nu pot să spun, dar vă spun ceva: lucrurile aici nu au o cale de întoarcere. Am spus de prima dată că nu voi tolera niciodată ca lucrătorii vor rămâne, vor pleca..

Ziarist: S-a greșit în acest caz?
Moga: Nici acum nu pot să spun

Ziarist: De ce l-ați demis pe șeful poliției Olt dacă spuneți că nu ați ajuns la o concluzie?
Moga: Pentru că trebuie să luăm măsuri drastrice pentru că ei trebuie să plătească într-un fel sau altul. Și eu pot să plătesc

Ziarist: Deci s-a greșit
Moga: Nu-mi puneți întrebări încuietoare

Ziarist: Deci ne spuneți că nu aveți mari idei, dar l-ați demis pe omul care a condus ancheta
Moga: Din ce pot să vă spun, că eu nu iau măsuri în necunoștință de cauză, dar noi trebuie să dăm un exemplu. Lucrurile nu au fost cum trebuie să fie. E singurul lucru care pot să vi-l spun. Motiv pentru care am propus demiterea șefului Poliției Române care e lângă mine, a prefectului. Trebuia să luăm aceste măsuri pentru că nu pot eu să mă bag în ancheta procurorului. Toate rezultatele vi le vom pune la dispoziția dvs.


Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22