Mihalache, numit prin decret ambasador extraordinar si plenipotentiar in Marea Britanie

Dora Vulcan | 08.06.2016

Klaus Iohannis a semnat miercuri cele doua decrete prin care Sorin Dan Mihalache este eliberat din functia de consilier prezidential si numit in cea de ambasador in Regatul Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord, informeaza presedintia printr-un comunicat.

Pe aceeași temă

 

 

 

Dan Mihalache a fost numit consilier prezidential in decembrie 2014.

 

Numirea sa ca ambasador este o incununare a carierei sale desfasurate si de-o parte si de alta a esichierului politic. 

 

El a fost pe rand consilier al lui Adrian Nastase in perioada in care acesta a fost prim ministru. Apoi, odata cu ruptura PDSR si crearea ApR a devenit consilierul presedintelui ApR, Teodor Melescanu, pentru ca, odata intrat pe usa PNL prin absorbtia ApR sa devina consilier al presedintelui PNL Crin Antonescu, pentru ca ulterior sa ajunga secretar general adjunct al guvernului Ponta, postura din care a fost demis in noiembrie 2012 in urma unor declaratii controversate. 

 

Dan Mihalache este autorul unor declaratii neinspirate, el ajungand in centrul unui scandal cu implicatii diplomatice dupa ce a spus ca daca parteneriatul strategic cu SUA depinde de Agentia Nationala de Integritate (care stabilise ca in perioada 10 mai - 8 iunie 2012 a fost in incompatibilitate) atunci "mai bine fara", pentru ca il ''lasa rece''.  

 

Dan Mihalache a facut parte din delegatia care l-a insotit pe presedintele Klaus Iohannis in Serbia, la jumatatea lunii iulie 2015. Ulterior in presa au aparut fotografii in care Dan Mihalache apare dormind in timpul intalnirii cu delegatia sarba, aminteste Mediafax. 

 

 

Alte numiri in posturi de ambasadori facute miercuri de Klaus Iohannis:

 

Decret privind acreditarea doamnei Brandusa Ioana Predescu in calitatea de Ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Regatul Tarilor de Jos (Olanda);


Decret privind acreditarea domnului Ion Vilcu in calitatea de Ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Statele Unite Mexicane;


Decret privind acreditarea domnului George Gabriel Bologan in calitatea de Ambasador extraordinar si plenipotentiar al Romaniei in Republica San Marino.


 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22