Ministerul Justiției numește un magistrat de legătură cu Italia pentru repatrierea fugarilor

Laurentiu Gheorghe | 29.03.2021

Stelian Ion, ministrul Justiției, a anunțat că a desemnat un magistrat pentru legătura cu autoritățile italiene în vederea repatrierii condamnaților definitiv în țara noastră și aflați în Italia.

Pe aceeași temă

Stelian Ion a declarat, într-o conferinţă de presă, că va avea o discuţie şi cu ministrul italian al Justiţiei pentru urgentarea repatrierii infractorilor, condamnați definitiv în țară la pedepse cu închisoarea, dar aflați pe teritorilor italian.

„Mă pot referi la chestiuni de ordin general pe care le face ministrul Justiţiei şi le-a făcut Ministerul Justiţiei în ultima perioadă legate de aducerea fugarilor, să spun aşa. Am selectat în funcţia de magistrat de legătură pentru Italia, avem o persoană desemnată în această funcţie de magistrat de legătură, care ne va ajuta foarte mult în cooperarea cu autorităţile italiene şi semnalele venite din acea parte, din punctul meu de vedere, încep să fie unele pozitive. Voi avea discuţia şi cu omologul italian, magistratul de legătură îşi va începe treaba şi ne va ajuta foarte mult în aceste proceduri. În rest, pe chestiuni care ţin mai ales de proceduri în stadiu incipient nu este potrivit să fac menţiuni acum. În momentul în care vom avea rezultate şi vom aduce acei fugari, veţi vedea lucrul ăsta. Cert este că Ministerul Justiţiei îşi face treaba foarte bine pe acest palier, primesc informări săptămânale şi demersurile sunt în forţă să spun aşa”, a afirmat ministrul Justiţiei, informează News.ro.

El a precizat că lipsa unui tratat de extrădare nu împiedică aducerea în România a unor fugari.

„Există posibilitatea şi în această situaţie, pe bază de reciprocitate, să fie aduse în ţară acele persoane şi aceste lucruri sunt în desfăşurare şi în prezent, nu cu toate ţările avem toate de extrădare. Salut iniţiativa şi a Ministerului Afacerilor Externe de a încheia mai multe astfel de tratate de extrădare, urmează să fie încheiate aceste tratat de extrădare în perioada următoare, însă lipsa unui tratat de extrădare nu împiedică aducerea în ţară a acestor persoane”, a explicat Stelian Ion.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22