Ministerul Sanatatii: Toti pacientii raniti in Colectiv vor fi transferati în strainatate

Paul Cristescu | 04.12.2015

Ministerul Sanatatii a anuntat astazi ca toti pacientii raniti in incendiul din clubul Colectiv for fi transferati la spitale din strainatate, transmite Digi 24.

Pe aceeași temă

 

În spitalele din Bucureşti sunt internate încă 31 de persoane ranite in incendiul din clubul Colectiv in timp ce alte 30 sunt tratate in spitale din străinătate.

 

Decizia Ministerului vine in contextul informaţiilor apărute ieri în spaţiul public legate de faptul că unii dintre pacienţii internaţi în Spitalul de Arşi din Bucureşti ar fi murit din cauza infecţiilor intraspitaliceşti.

 

Adrian Stanculea, purtatorul de cuvant al Spitalul de Arsi din Capitala a declarat ieri ca trei persoane ranite in incendiul de la clubul Colectiv au murit din cauza infectiilor: ''Toate spitalele au aceleasi probleme. Autoritatile stiu despre ce este vorba."

 

Doctorul Cristian Niţescu, directorul unităţii medicale, a spus că spitalul are o singură cadă în care sunt spălaţi pacienţii. Nu există spaţii care să ne permită să facem saloane care să conţină un singur pat şi cadă proprie. Am spus de nenumărate ori că avem nevoie de un spital nou, le-am explicat celor din Ministerul Sănătăţii care sunt condiţiile, cum ar trebui organizată infrastructura pentru marii arşi“, a arătat Niţescu, conform Adevarul, precizând că nu există protocoale pentru marii arşi, ci doar nişte ghiduri, care sunt adaptate în funcţie de situaţia fiecărui pacient în parte, 

 

Ministerul Sanatatii a anuntat ieri, intr-un comunicat de presa, ca Institutul National de Sanatate Publica si Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti va analiza situatia infectiilor nosocomiale din spitale. Potrivit sursei citate, Directia de Sanatate Publica a Municipiului Bucuresti a recoltat probe care atesta incarcatura microbiana aeriana si probe care sa arate incarcatura bacteriana de pe suprafetele din incinta spitalelor. Rezultatele acestor teste vor fi finalizate in cursul saptamanii viitoare.

 

60 de persoane si-au pierdut viata pana in prezent, in urma incendiului din clubul Colectiv.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22