Ministru de Externe Aurescu cere Budapestei sa respecte legislatia europeana in cazul fostului deputat Marko Attila, vizat de un mandat european de arestare

T.d. | 07.05.2015

Pe aceeași temă

Dupa ce Justitia a emis un mandat european de arestare pe numele fostului deputat UDMR Marko Attila, ministrul roman de Externe Bogdan Aurescu a cerut partii maghiare sa respecte prevederea legislatiei europene in acest caz.

(Ministrii de Externe roman si maghiar, in conferinta de presa/Foto: MAE)
 

“Intrucat ieri a fost emis un mandat european de arestare pe numele domnului Marko Attila, am solicitat colegilor din Ministerul Afacerilor Externe ungar sa transmita autoritatilor competente din Ungaria solicitarea de a respecta prevederile legislatiei europene in materie, astfel incat aceasta procedura sa fie finalizata”, a spus Aurescu in conferinta de presa comuna cu omologul sau maghiar, Peter Szijjarto, potrivit Agerpres.

Interpelat de un jurnalist maghiar despre posibile conotatii politice in acest caz, seful diplomatiei romane a respins un asemenea scenario.

“Nu e vorba de altceva decat despre un caz penal care nu are niciun fel de alta conotatie legata de alte aspecte politice sau de orice alta natura”, a arata Aurescu.
 

Mandat european de arestare pentru Marko Attila

Magistratii au emis un mandat european de arestare pe numele fostului deputat UDMR Marko Attila. Anterior, Attila a fost dat in urmarire de Politia Romana. Mandatul european de arestare a fost inregistrat miercuri de Politia Romana.

Arestat preventiv in lipsa la solicitarea DNA, fostul deputat a fost dat in urmarire internationala prin Interpol, potrivit unor oficiali din Politia Romana. El este urmarit din 29 aprilie.

Initial, el a fost dat in urmarire nationala, potrivit procedurii, pentru ca ulterior sa fie dat in urmarire internationala, existand informatii conform carora se afla in Ungaria.

In 9 aprilie, Marko Attila a fost trimis in judecata alaturi de alte sapte persoane, printre care si fostul sef al Agentiei Nationale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, care la data faptelor faceau parte din Comisia Centrala pentru Stabilirea Despagubirilor din cadrul Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP). Attila este acuzat ca ar fi aprobat despagubiri pentru imobile supraevaluate la ANRP.

De altfel, dupa ce Inalta Curte de Casatie si Justitie a emis un mandat de arestare in lipsa pe numele sau, fostul deputat UDMR Marko Attila a fost dat in urmarire de Politia Romana. El apare pe site-ul Politiei, la rubrica “Persoane urmarite”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22