Ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a scăpat de remaniere. USR: cel mai rușinos ministru al Apărării

L. G. | 17.10.2022

Guvernul a transmis după întâlnirea dintre premierul Ciucă și ministrul Apărării, Vasile Dîncu, că lui Dîncu i s-a cerut doar să „calibreze comunicarea în context guvernamental”.

Pe aceeași temă

Premierul Nicolae Ciucă și ministrul Apărării, Vasile Dîncu, au avut o discuție, la Palatul Victoria, după declarațiile controversate ale ministrului. Premierul nu i-a cerut acestuia demisia ci doar i-a spus să își ”calibreze comunicarea în context guvernamental”.

„Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a discutat, la Palatul Victoria, cu ministrul Apărării, Vasile Dîncu. Temele abordate au vizat reuniunea miniștrilor apărării din cadrul NATO de la Bruxelles și calibrarea comunicării publice la nivelul Ministerului Apărării în context guvernamental.”, arată un anunț al Guvernului.

Săptămâna trecută, Nicolae Ciucă l-a criticat public pe Vasile Dîncu și a spus că declarațiile acestuia contravin poziției oficiale a Guvernului.

„Îl aștept pe domnul ministru să revină în țară de la ministestriala NATO și trebuie să avem o discuție foarte deschisă față de opinia dumnealui, nu este opinia Guvernului și trebuie să lămurim acest aspect”, a spus Nicolae Ciucă.

Dîncu nu va da azi explicații în Parlament

De asemenea, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, era invitat luni în plenul Camerei Deputaților la dezbaterea de la „Ora Guvernului” pentru a da explicații în legătură cu declarațiile controversate cu privire la necesitatea negocierilor de pace dintre Rusia și Ucraina.

Ministerul Apărării a comunicat că Vasile Dîncu are programată o deplasare oficială în Georgia la invitația omologului său și a solicitat Camerei Deputaților amânarea dezbaterii pentru o dată ulterioară.

USR: Cel mai rușinos ministrul al Apărării din Europa

USR, care a cerut demiterea de urgență a ministrului Apărării, vasile Dîncu, după afirmațiile controversate privind necesitatea unor negocieri de pace directe între Ucraina și Rusia, sub patronajul SUA și UE, l-a criticat dur pe premierul Ciucă pentru că nu l-a remaniat pe Dîncu.

Vicepreședintele USR, Ionuț Moșteanu, a declarat după anunțul făcut de Palatul Victoria că Generalul Ciucă a mai pierdut o bătălie, umilit de PSD, în loc să îl remanieze rapid pe Dîncu

„România rămâne cu cel mai rușinos ministru al Apărării din Europa. Dar acestor oameni nu le mai pasă de imaginea noastră în plan extern. Dacă PSD o cere, Ciucă execută. Generalul marionetă”, a spus Moșteanu.

El s-a referit și la anunțul oficial al guvernului, potrivit căruia premierul Ciucă i-a cerut lui Dîncu „calibrarea comunicării publice la nivelul Ministerului Apărării în context guvernamental”.

„Azi a discutat cu Vasile Dîncu despre singurul domeniu la care, teoretic, domnul general se pricepe – apărarea. Cu coada între picioare, umilit din nou de PSD, în loc să îl remanieze rapid pe ministrul transformat în trompeta lui Putin, marele general îi cere ”autoritar” lui Dîncu ”calibrarea comunicării publice la nivelul Ministerului Apărării în context guvernamental”, a spus Moșteanu.

Reamintim că Ciucă l-a convocat luni la guvern pe Dîncu după ce acesta declarase cu o săptămână în urmă că Ucraina trebuie să înceapă negocieri cu Rusia.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22