Ministrul Curaj va discuta despre retragerea titlului de doctor dupa buget

Tudor Despina | 24.11.2015

Ministrul Educatiei, Adrian Curaj, a spus marti ca va discuta prioritatile mandatului sau dupa ce va termina bugetul, cu referire la o eventuala retragere a titlului de doctor in drept lui Victor Ponta.

Pe aceeași temă

 

Nu m-a contactat Universitatea din Bucuresti, Cu siguranta, dupa ce voi termina bugetul, voi lua si voi discuta toate prioritatile”, a spus noul ministru al Educatiei, citat de Gandul.

 

La randul sau, rectorul Universitatii din Bucuresti, Mircea Dumitru, a spus pentru Mediafax ca va trimite si ministrului Curaj solicitarea pe care a trimis-o in trecut ministerului Educatiei, solicitare prin care e ceruta retragerea titlului de doctor al lui Victor Ponta. Comisia de Etica a Universitatii din Bucuresti a stabilit ca fostul premier a plagiat o treime din lucrarea de doctorat.

 

De altfel, si seful Comisiei de Etica din UB, Marian Popescu, a spus ca dosarul se afla la minister inca din luna Septembrie a anului 2012. “Comisia de Etica si-a facut atunci treaba. Sigur ca Universitatea din Bucuresti ar putea sa-I faca din nou o solicitare, dar daca se schimba din nou ministrul, ce facem?”, a reactionat Marian Popescu.

 

El a venit si cu o propunere pentru noul sef de la Educatie: “Trebuie reactivat acest dosar. Ministrul ar trebui sa demita Consiliul National de Etica, care a dat in 2012 verdictul ca Victor Ponta nu a plagiat, ar trebui format un nou consiliu, care sa reanalizeze dosarul”.

 

In Decembrie 2014, Universitatea din Bucuresti cerea printr-o adresa transmisa ministerului Educatiei retragerea titlului de doctor in drept acordat lui Ponta in 2003.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22