Ministrul de Externe Aurescu participa la reuniunea Grupului de la Visegrad

T.d. | 14.05.2015

Pe aceeași temă

Ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, participa in perioada 14-15 mai la reuniunea Grupului de la Visegrad, organizata la Bratislava.

Slovacia este gazda reuniunii in calitate de presedinte al Grupului, lucrarile urmand a se desfasura in format V4+, fiind invitati sa participe reprezentantii statelor partenere din cadrul Parteneriatului Estic si ai unor state comunitare (Romania, Suedia, Letonia), potrivit MAE, citat de Agerpres.

La reuniune vor participa, de asemenea, Inaltul Reprezentant al UE, Federica Mogherini, si comisarul UE pentru politica de vecinantate, Johannes Hahn.

Reuniunea are ca principal obiectiv discutarea situatiei din Vecinatatea Estica, in contextul realitatilor geopolitice si de securitate actuale, mai ales din perspectiva apropiatului Summit al Parteneriatului Estic de la Riga (21-22 mai)”, puncteaza MAE.

Ministerul de Externe mai transmite ca “participantii vor avea, totodata, o discutie de perspectiva pentru conturarea unui cadru incipient de orientari aplicabile in perioada ulterioara Summit-ului de la Riga. Vor avea, de asemenea, un schimb de opinii pe teme precum procesul de reforma in statele partenere sau problematica securitatii energetice”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22