Ministrul Educatiei aminteste ca decizia CNATDCU privind plagiatul lui Toba nu este definitiva

Dora Vulcan | 02.09.2016

Ministrul Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, Mircea Dumitru, a declarat, vineri, pentru News.ro, că a fost anunţat în legătură cu decizia comisiei de lucru a Consiliului Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor şi Certificatelor Universitare (CNATDCU), care a stabilit că Petre Tobă nu a plagiat.

Pe aceeași temă

 

 

 

Concluzia urmeaza să fie transmisă, într-un raport, Consiliului General al CNATDCU, care va lua o hotărâre privind păstrarea sau retragerea titlului de doctor, spune ministrul, citat de News.ro.

 

El aminteste, insa, ca decizia nu este una definitiva: 

 

 

"Am fost anunţat în legătură cu decizia comisiei de lucru a CNATDCU conform căreia Petre Tobă nu a plagiat, decizia nu este definitivă".

 

***

Ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, afirma, intr-un interviu acordat pentru Revista 22, ca daca se da o decizie de plagiat in privinta tezei de doctorat a sefului Internelor, Petre Toba, acesta ar fi trebuit demis iar in cazul in care nu s-ar fi intamplat acest lucru, el ar fi urmat să-si dea demisia din functia de ministru al Educatiei. 

 

Intrebat daca, in cazul in care Petre Toba va primi un verdict de plagiat de la CNATDCU, acesta ar trebui demis, ministrul Educatiei a raspuns: "Absolut".

 

Acesta a precizat ca este convins ca si premierul Dacian Ciolos impartaseste aceasta opinie.

 

"N-am avut o discutie despre acest lucru in mod direct, pentru ca nu s-a pus aceasta problema atunci cand mi-a oferit portofoliul, insa eu insumi am ridicat chestiunea si am spus ca sunt foarte nelinistit, ca sunt intr-o pozitie inconfortabila sa accept o astfel de pozitie, foarte onoranta de altfel, atunci cand exista aceste suspiciuni foarte bine argumentate si credibile - cel putin din ce am vazut in presa. Dar, daca se dovedeste ca este vorba de plagiat, in masura in care nu vor fi luate masuri administrative si politice, eu ma retrag din acest guvern. Fara niciun fel de rezerva, i-am comunicat asta si d-lui prim-ministru Ciolos", a precizat Mircea Dumitru.

 

Mircea Dumitru considera "foarte probabil" ca, in urma evaluarilor efectuate, unele scoli doctorale sa fie declarate necorespunzatoare si in aceste cazuri se va merge "chiar pana la propunerea desfiintarii sau a nefinantarii acestora, care va duce la desfiintare".

 

Acesta a precizat ca nu doreste sa ramana ministru sau o cariera politica dupa alegerile din toamna acestui an.

 

"(...) in decembrie vreau sa ma intorc la Universitate. Nu intru in politica de partid, nu voi fi membru al vreunui partid, nu am conditionare politica. Asta imi da libertatea sa incerc ca ritmul in care voi face aceste schimbari sa fie foarte accelerat, indiferent daca va fi nepopular", a subliniat ministrul Educatiei.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22