Ministrul Educatiei este categoric: Nu putem creste salariile profesorilor decat cu 5%. Sindicalistii ameninta cu greva generala

Fara Autor | 18.08.2015

Pe aceeași temă

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, le reamintește sindicaliștilor din învățământ, care s-au grăbit să ceară și ei măriri salariale după ce medicii au obținut creșteri de 25%, că au semnat deja un acord, în 2014, potrivit căruia au primit o majorare de 5% în martie și urmează alte 5 procente în septembrie, tot de 5%.

 

"Noi avem un acord, de anul trecut, între sindicate şi Guvern, acord care s-a soldat cu creşteri salariale de 5% în luna martie, 5% în luna septembrie pentru tot personalul didactic. Creşterile de 5% şi 5% fac parte dintr-un pachet de creşteri de până la 30% a salariilor, agreate de anul trecut. 30% pentru personalul didactic şi 35% pentru personalul nedidactic", a declarat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, la România TV.

 

După majorările salariale de 25% aprobate pentru medici, sindicatele din Educație solicită o întâlnire cu premierul pentru a negocia creșterea veniturilor din domeniu, începând tot cu octombrie, anunță B1 TV.

 

Într-o intervenție telefonică la B1 TV, președintele sindicatului "Spiru Haret", Marius Nistor, a declarat că "așteptăm ca printr-o ordonanță de urgență să se rezolve situația și în sistemul de învățământ".

 

Nistor a subliniat că "sperăm că nu este nevoie de o mobilizare pe Facebook", și solicită accelerarea negocierilor pe legea salarizării astfel încât măsura să fie aplicată tot de la 1 octombrie.

 

Președintele "Spiru Haret" nu a prezentat niciun procent al creșterii, precizând că aceste lucruri se pot discuta cu reprezentanții guvernului.

 

Însă, liderul de sindicat a subliniat că "orice întârziere vis-a-vis de investiția în resursa umană va crea efecte negative".

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22