Ministrul Educatiei:Academia "Mihai Viteazul" cere retragerea doctoratelor sau si le asuma

Dora Vulcan | 20.07.2016

Ministrul Educatiei, Mircea Dumitru, a declarat intr-un interviu acordat Mediafax ca asteapta ca Academia Nationala de Informatii "Mihai Viteazul" sa isi asume o pozitie clara prin care fie sa ceara CNATDCU retragerea doctoratelor suspectate a fi plagiate, fie sa si le asume.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

"Stiu ca acolo (n.r. Academia Nationala de Informatii "Mihai Viteazul") sunt mai multi doctoranzi care au solicitat in baza unei legi (OUG 94/2014) sa renunte la titlu fara sa declare totusi ca e vorba de un plagiat, fara sa-si asume aceasta culpa morala si stiintifica. Pe moment asteptam din partea Academiei de Informatii o pozitie clara, asumata de catre conducerea institutiei, din care sa rezulte fie ca Academia solicita evaluarea prin CNATDCU si retragerea tezelor de doctorat si a tilurilor de doctor, pentru ca sunt plagiate, fie sa si le asume spunand ca nu este nicio problema acolo, ramanand ca mai departe, CNATDCU sa faca evaluarea necesara", a declarat Mircea Dumitru in interviul acordat Mediafax.

 

De asemenea, Mircea Dumitru sustine ca pana in luna septembrie va avea o schita a procedurii prin care se va face evaluarea scolilor doctorale.

 

"Eu cred ca evaluarea scolilor doctorale ar fi un demers de recredibilizare a invatamantului doctoral in Romania. Nu sunt deloc de acord cu acele pozitii excesive care spun ca toate doctoratele din Romania se iau prin frauda si prin plagiat. (...) Pornind de la aceste cazuri atat de mediatizate, nu trebuie sa aruncam aceasta anatema asupra intregului sistem doctoral. Pe de alta parte, cred ca este necesara evaluarea scolilor. Aici, ministrul Adrian Curaj pregatise o schita de proiect in minister. La noul CNATDCU, care si-a inceput activitatea in iunie, deja s-a lansat aceasta tema. Credem ca in luna septembrie putem avea o prima schita prin care putem sa lansam evaluarea scolilor doctorale si acesta este un proiect al ministerului pe care sunt convins ca-l vom putea duce la indeplinire pana la sfarsitul lunii decembrie cand o sa incheiem mandatul la minister", a mai spus ministrul Educatiei.

 

Fostul ministru de interne Radu Stroe, fostul ministru al Apararii Mihai Stanisoara, procurorul general adjunct al Romaniei, Bogdan Licu, fostul consilier prezidential pe probleme de securitate al lui Traian Basescu, Daniel Moldoveanu, fostul sef al Comisiei parlamentare de control al SIE Romeo Raicu, fostul ministru al Economiei in Guvernul Ponta Mihail Tudose, fostul primar al Sectorului 2 din Bucuresti Neculai Ontanu, fosta secretara a ex-ministrului de interne Gabriel Oprea Adela Loredana Popescu, nepoata lui Gabriel Oprea si fosta avocata a lui Victor Ponta, Loredana Radu, au facut cereri de renuntare la titlul de doctorat obtinut la Academia Nationala de Informatii a SRI.  

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22