Ministrul roman de Externe pledeaza pentru o noua Strategie Europeana de Securitate la nivelul Uniunii Europene. Bogdan Aurescu: NATO va trebui sa demonstreze ca este o Alianta robusta si solidara

T.d. | 03.04.2015

Pe aceeași temă

Prezent vineri, la Cluj, la Conferinta pe tema “Securitatea flancului estic al NATO astazi: provocari si oportunitati” in calitate de vorbitor principal, ministrul roman de Externe Bogdan Aurescu a afirmat ca solidaritatea Aliantei Nord Atlantice ramane una din prioritatile Bucurestiului. Totodata, Aurescu a pledat pentru elaborarea unei noi Strategii Europene de Securitate la nivelul Uniunii Europene (UE).
 

(Bogdan Aurescu, in conferinta la Cluj/FOTO: MAE)
 

In cadrul conferintei organizate la Universitatea Babes-Bolyai (UBB) din Cluj de catre Grupul de reflectie si analiza internationala CITADEL, Aurescu a subliniat necesitatea pastrarii unui bloc unitar in cadrul NATO, mai ales in contextul agresivitatii Moscovei in Estul Europei.

Cu sprijinul României, NATO va trebui să demonstreze că este o Alianţă robustă şi solidară, capabilă să descurajeze abordările confruntaţionale, tendinţele de încălcare a dreptului internaţional şi de nerespectare a angajamentelor asumate”, a spus seful Diplomatiei romane.

CITESTE SI: Bogdan Aurescu (MAE), reactie la afirmatiile Moscovei: Romania nu se simte intimidata de amenintarile Rusiei

Bogdan Aurescu a subliniat fundamentele “extrem de solide” ale relatiei transatlantic, facand totodata referire si la parteneriatul strategic UE-SUA care “isi pastreaza, mai mult ca oricand, relevanta”.

Acelaşi lucru putem spune cu tărie şi în ceea ce priveşte Parteneriatul Strategic dintre România şi SUA”, a mai spus oficialul roman.

Aurescu a vorbit, de asemenea, si despre o noua Strategie Europeana de Securitate la nivelul Uniunii Europene, pledand pentru elaborarea unui nou plan in acest sens, plan “care sa poata raspunde, in mod eficient, atat provocarilor, cat si oportunitatilor din mediul actual de securitate”, arata MAE intr-un comunicat.

Ministerul de Externe mai arata ca Aurescu a inaintat catre Bruxelles si statele membre o serie de propuneri privind revizuirea Strategiei de Securitate la nivelul UE.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22