Ministrul Sănătății anunță că OUG-ul privind spitalele private a fost publicată în M.O.

Laurentiu Gheorghe | 12.02.2020

Una dintre cele mai importante ordonanțe adoptate în seara dinaintea demiterii Guvernului Orban, cea privind reforma din Sănătate ar fi fost publicată în Monitorul Oficial dar informatia nu se confirmă.

Pe aceeași temă

Deși ministrul Sănătății, Victor Costache, a anunțat miercuri seară că Ordonanța de Urgență care prevede că pacientii cu boli cronice - care suferă de boli cardiovasculare, cancer, diabet, boli neurologice, tuberculoză, HIV/SIDA - dar și cei care reprezintă urgențe medicale, vor putea fi tratați și în spitalele private a fost publicată miercuri după-amiază în Monitorul Oficial, reprezentanții ministerului a declarat că într-adevăr Ordonanța a fost trimisă la Monitorul Oficial cu toate avizele necesare dar nu știu dacă a și fost publicată, dar cel mai probabil „este în curs de publicare”.

Ordonanța de Urgență „a fost publicată astăzi în Monitorul Oficial și vom pune la dispoziție după conferință versiunea din Monitorul Oficial", a anunțat miercuri Victor Costache, într-o conferință de presă la Ministerul Sănătății.

Corecție: Virgil Guran, vicepreședinte PNL, a declarat, într-o intervenție la Antena 3, că ministrul Victor Costache „probabil nu a verificat parcursul” unui act normativ, care „trebuie să ajungă la Camera Deputaților, să treacă 24 de ore, să semneze secretarul general”. „Dar o să apară” Ordonanța de Urgență în Monitorul Oficial, a mai spus Virgil Guran, relatează HotNews.ro.

Ordonanța de Urgență modifică Legea nr. 95/2006 privind reforma în domeniul Sănătății și prevede extinderea tratamentului pacienților tratați în cadrul programelor naționale de boli cronice, la alegere, și în spitale private. De asemenea, urgențele medicale ar urma să fi tratate în premieră și la spitale private.

Ordonanța de Urgență a fost adoptată în ședința de Guvern maraton de marțea trecută, ultima dinainte ca Guvernul Orban să fie demis în urma votării moțiunii de cenzură în Parlament.

Ministrul Sănătății precizat, în conferința de presă de astăzi, că bugetul programelor naționale de sănătate pentru bolnavi va cronici crește anul acesta cu 300 de milioane RON, iar la Acțiunile Prioritare - boli cardiovasculare și oncologie - bugetul va crește cu 40-50%, pentru ca măsurile prevăzute în Ordonanță să poată funcționa, în condițiile în care pentru același serviciu medical vor trebui decontați mai mulți bani la privat decât la stat.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22