Ministrul Sanatatii, la Marie Curie, apoi in Parlament pentru a explica situatia bebelusilor

Vlad Toma | 17.02.2016

Ministrul Sanatatii, Patriciu Achimas-Cadariu, a fost invitat de Comisia de sanatate din Parlament pentru a explica cazul bebelusi din judetul Arges, internati in Bucuresti.

Pe aceeași temă

 

El a vizitat astazi spitalul Marie Curie, pentru a vedea care este situatia copiilor aflati sub tratament si care sunt nevoile medicilor.

 

"L-am invitat pe domnul ministru, si toata comisia a fost de acord, sa vina sa ne prezinte un raport privind situatia bebelusilor internati la Spitalul "Marie Curie", sa vedem din punct de vedere organizatoric si din punct de vedere medical daca stie la ora actuala cu ce boala au fost contaminati si care este situatia", a declarat astazi deputatul Gratiela Gavrilescu, citata de Hotnews.

 

Comisia de sanatate a anuntat de asemenea ca la intalnire vor participa, alaturi de ministru, si specialisti implicati in diagnosticul si terapia cazurilor de la Spitalul "Marie Curie", precum si cei implicati in gestionarea problemei de sanatate publica din cadrul Ministerului Sanatatii. 

 

***

 

Ieri s-a inregistrat un al treilea deces in randul bebelusilor din judetul Arges, internati la spitalul Marie Curie din Bucureşti.

 

Ministerul Sanatatii a anuntat ieri ca alți opt copii cu SHU  vor rămâne internați în continuare, la Marie Curie, 4 dintre aceștia la secția de nefrologie, iar ceilalți 4 copii la ATI.

 

În prezent, 6 copii sunt dializați peritoneal, evoluția acestora fiind staționară spre favorabilă. Într-un singur caz, starea de sănătate a copilului este gravă, acesta fiind ventilat mecanic în secția de terapie intensivă (ATI).

 

La data de 16 februarie 2016, un număr total de 12 cazuri au fost diagnosticate cu sindrom diareic sever cu deshidratare, unele dintre acestea au necesitat dializă.

 

Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul  INSP a instituit începând de ieri un sistem de raportare zilnică a tuturor cazurilor de diaree severă cu deshidratare a copilului cu vârsta de până la 5 ani, la nivelul intregii tari.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22