Ministrul Sanatatii: Majoritatea pacientilor au venit intoxicati. Nu avem putere divina

Paul Cristescu | 02.11.2015

Nicolae Banicioiu, ministrul Sanatatii, a declarat aseara. intr-o interventie telefonica la Realitatea Tv, ca adevarata problema a persoanelor care se afla internate in spitale, dupa tragedia din Clubul Colectiv, este arsura cailor respiratorii.

Pe aceeași temă

 

"Multi pacienti au chiar arsuri de plamani. Nu imi explic cum s-a desfasurat incendiul. Ei au inhalat si fum, dar si aer cu o temperatura foarte ridicata. In plus majoritatea au venit intoxicati si cu diverse substante in urma arderii materialului cu care s-a facut izolatia fonica. Acesti bolnavi nu se pot compara cu alt tip de pacienti arsi sau chiar cu mari arsuri", a spus Banicioiu, conform ziare.com


El a precizat ca medicii romani pot face fata unui numar mare de astfel de cazuri, insa "nu avem putere divina". "Vorbim de un numar mare de pacienti, aproape 190 de raniti. Este un numar foarte mare. In general numarul centrelor de arsi este redus. Nu multe tari puteau face fata un astfel de incendiu. (...) Nu avem puterea divinitatii", a explicat ministrul Sanatatii.
 

CITITI SI: UPDATE. Tragedia de la Colectiv: 30 de persoane au MURIT, peste 160 sunt ranite. Banicioiu: 80-90 de pacienti sunt in stare GRAVA. Marsul Tacerii

 

Nicolae Banicioiu a tinut sa precizeze ca pacientii primesc tot ce au nevoie."De exemplu, este o crema in Israel...astazi la ora 12.00 a aterizat avionul cu cutiile. Pacientii primesc tot de ce au nevoie. Patologia este foarte grava, situatia pacientului se poate schimba de la o ora la alta. Fiecare caz in parte este complicat. Trebuie oferita o modalitate de tratament individualizata. Au venit doua echipe din Israel. I-am intrebat daca mai exista altceva, daca putem aduce ceva, daca merita sa ii transportam in afara. Au spus ca mai mult de atat nu se poate", a completat ministrul Sanatatii.
 

29 de tineri au murit și aproximativ 180 au fost răniți, din care peste 140 sunt încă internați în stare gravă, într-un incendiu izbucnit vineri noaptea de la niște artificii care au aprins materialul ușor inflamabil folosit pentru antifonarea din Clubul Colectiv din Bucuresti.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22