Ministrul Sănătății Nelu Tătaru transformă mai multe spitale din București și Ilfov în spitale Covid

Redactia | 23.07.2020

Ministerul Sănătății a decis să transforme mai multe spitale din București și Ilfov în spitale Covid, în condițiile în care numărul infectarilor cu Sars Cov 2 crește în capitală exponențial.

Pe aceeași temă

Unul dintre spitalele mari care vor fi transformate în unități suport COVID este Spitalul Județean Ilfov, cel mai mare din județ, aflat în București, au precizat pentru Europa FM surse din cadrul Ministerului Sănătății.

Președintele Consiliului Județean, Marian Petrache, confirma informația, dar spune că unitatea nu este total pregătită pentru o asemenea transformare.

Ea va asigura, totuși, aproape jumătate din paturile necesare în plus acum în regiunea București Ilfov.

Astăzi, ministrul Nelu Tătaru merge în control la Direcția de Sănătate Publică București în condițiile în care, până în această dimineață, niciunul dintre bucureștenii pozitivi care au refuzat internarea în ultimele două săptămâni nu a primit de la DSP decizie de revenire sub supraveghere, au explicat pentru Europa FM surse oficiale.

Vă reamintim, Ministrul Sănătății a înlocuit-o pe șefa DSP București, un epidemiolog, cu președinta PNL sector 2, medic de familie.

Ministerul Sănătății a ajuns la concluzia că în capitală este nevoie, rapid, de încă 900 de locuri pentru pacienții diagnosticați cu Sars Cov 2.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22