Ministrul Sănătății, Florian Bodog, convocat la guvern pentru criza imunoglobulinei

Dora Vulcan | 05.12.2017

Premierul Mihai Tudose l-a convocat miercuri la Guvern pe ministrul Sănătății, Florian Bodog, pentru discuții cu privire la lipsa imunoglobulinei de pe piața medicamentelor din România.

Pe aceeași temă

 

 

Conform unor surse guvernamentale citate de Agerpres, la întâlnirea de la Palatul Victoria au fost convocați și șefii Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și Agenției Naționale a Medicamentului.

 

Totodată, ministrul Sănătății ar urma să vină la întâlnire însoțit de producători de astfel de medicamente, au mai spus sursele citate.

 

Convocarea ministrului Sănătăţii la Guvern vine în contextul în care, sâmbătă, o femeie a murit la Spitalul Județean din Alba Iulia din cauza lipsei de imunoglobulină. Pacienta de 69 de ani a fost transferată în octombrie de la Sibiu tot din cauza lipsei acestor doze.

 

După decesul pacientei, ministrul Florian Bodog s-a apărat arătând că „problema imunoglobulinei a apărut anul trecut” și l-a atacat pe fostul ministru tehnocrat Vlad Voiculescu.

 

„11 luni. De 11 luni, domnul Prof. Univ. Dr. Florian BODOG este ministrul sănătății în guvernul României. Am citit ceva mai devreme postarea domnului ministru și recunosc că m-a lăsat perplex. Despre faptul că găsește de cuviință să se certe cu mine în situația în care câtorva mii de pacienți viața le este pusă în pericol de măsuri luate de dânsul și colegii dânsului din PSD-ALDE, nu știu ce să spun”, i-a răspuns Vlad Voiculescu actualului ministru al Sănătății.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22