Ministrul Sănătății și premierul Cioloș vor vizita Spitalul de Pediatrie din Pitești

Iulian Popescu | 19.02.2016

Ministrul Sănătății, Patriciu Achimaș-Cadariu, a declarat joi seară la Digi 24 că vineri se va deplasa împreună cu premierul Dacian Cioloș la Spitalul de Pediatrie din Pitești pentru a observa situația de ansamblu.

Pe aceeași temă

 

"Mâine (vineri – n. red.) voi merge cu premierul, este direct interesat de acest lucru și vom face o vizită la Spitalul de Copii din Pitești pentru a vedea în totalitate situația de acolo și de a vedea în ansamblu situația. (...) Trebuie să vezi situația în teren dincolo de situația anchetei epidemiologice care se desfășoară fără doar și poate, dincolo de aceasta probabil că o anchetă socială nu strică niciodată. Pur și simplu, a vedea nevoile acelor oameni pentru că până la urmă pentru oameni facem aceste lucruri, nu pentru a găsi bacteria respectivă. Poate că în alergătura ultimilor ani s-au pierdut multe măsuri normale igienice. Probabil că școala nu ne învață suficient. (...) Este întotdeauna și componentă de igienă atunci când apar lucrurile acestea, dar nu neapărat din vina părinților. Lucrurile acestea pot să apară chiar și în situația unei igiene corecte. Trebuie să facem profilaxia", a declarat ministrul Cadariu, la Realitatea TV.

 

El a susținut că nu corespunde realității ideea emiterii unei alerte de călătorie pentru județul Argeș întrucât nu au apărut cazuri noi. "Nu corespunde realității din ziua de astăzi. După cum vedeți, nu au mai apărut cazuri noi și nu a fost pus în evidență respectivul germen pe care îl căutam. Nu se impune în niciun fel o astfel de măsură", a spus Patriciu Achimaș-Cadariu, la Realitatea TV.

 

Întrebat care ar fi cauzele îmbolnăvirii copiilor, el a spus că a aflat de la oamenii din județul Argeș că acolo este folosit foarte mult îngrășământ natural, existând astfel posibilitatea dezvoltării unor germeni. "Nu aș vrea să speculez, dar din ce am înțeles de la oameni care provin din zonă, este un pământ mănos, se utilizează extrem de mult îngrășământul natural. Nu sunt un specialist în acest domeniu. Probabil o posibilitate mai mare a unor germeni de a se dezvolta în pământ sau pe pământ și ulterior să vină în contact cu diverse obiecte sau fructe, legume. Este o speculație, mă feresc de speculații. Este singurul element pe care îl am de la oameni din zonă", a răspuns reprezentantul MS.

 

Întrebat de posibilitatea demiterii sale de către premier, ministrul a spus că în prezent se concentrează pe ajutorarea copiilor bolnavi, restul fiind "secundare".

 

"În acest moment mă concentrez pe ceea ce trebuie să fac, iar în situația aceasta care este criza noastră din acest moment mă concentrez ca acei copii să aibă tot ceea ce au nevoie. (...) Îi sprijinim cu tot ceea ce se poate și în continuare lucrăm la MS care trebuie să aibă grijă de sănătatea tuturor celor 20 de milioane de români. Aceasta este preocuparea mea în acest moment, restul sunt secundare", a mai spus ministrul Sănătății.

 

Sapte copii cu sindrom hemolitic-uremic sunt in continuare internati la Spitalul "Marie Curie", trei dintre acestia in stare grava pe sectia de Terapie Intensiva, iar patru la Nefrologie, prezentand o stare buna, a declarat miercuri pentru Agerpres purtatorul de cuvant al unitatii medicale, Denis Stanescu.

 

La aceeasi unitate medicala din Bucuresti au murit, in ultimele doua saptamani, alti trei copii din Arges care prezentau simptome asemanatoare.

 

Corpul de control al premierului a initiat, marti, "o actiune de documentare (verificare)" cu privire la modul in care este asigurat tratamentul medical si la modalitatea in care sunt investigate cauzele imbolnavirilor bebelusilor din judetul Arges.

 

"Actiunea vizeaza respectarea procedurilor in unitatile medicale din Arges si din Bucuresti, promptitudinea asistentei acordate si modalitatea in care este realizata investigatia epidemiologica. In subsidiar, vor fi avute in vedere si posibilele infectii nosocomiale in cadrul unitatilor medicale din judetul Arges in care au fost internati initial bebelusii", se arata intr-un comunicat al Executivului.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22