Ministrul Sorin Cimpeanu sustine ca o noua Lege a Educatiei este necesara si invoca asteptarea universitatilor in acest sens

T.d. | 03.06.2015

Pe aceeași temă

Dupa ce premierul Ponta a respins ideea unei noi Legi a Educatiei in lipsa unui consens total din partea tuturor partilor implicate, ministrul Educatiei sustine ca o noua legislatie in domeniul educatiei este necesara. Sorin Cimpeanu precizeaza ca eventualele modificari vor intra in vigoare incepand cu anul scolar si universitar urmator, cel mai devreme.

Oficialul a vorbit despre un acord semnat intre Guvern si sindicate, acord care prevede si promovarea unei noi Legi a Educatiei.

Trebuie sa confirm asteptarea universitatilor pentru o noua Lege a Educatiei”, a spus Cimpeanu intr-o conferinta de presa organizata miercuri, potrivit HotNews.

Ministrul a respins aparitia de modificari generate de o noua lege in timpul anului scolar sau universitar.

“Modificarie vor produce efecte incepand cu anul scolar si universitar urmator, cel mai devreme”, a aratat Cimpeanu. El a vorbit despre necesitatea unei noi legi in domeniul educatiei, motivand prin “evolutia societatii”.

Trebuie sa fie consultati reprezentantii mediului socio-economic, calificarile trebuie sa fie relevante pe piata muncii, vor fi consultate patronatele, vor fi consultati experti din educatie, inclusiv fosti ministri ai educatiei. Numai in momentul in care vom avea identificat acel numitor comun vom promova noul proiect al legii educatiei”, a declarat Sorin Cimpeanu.

Procesul de consultare in privinta noii legi va fi coordonat de Ministerul Educatiei, iar forma finala a actului nu va fi adoptata prin asumarea raspunderii.

“Sunt convins ca dezbaterile din Parlament vor putea fi realizate intr-un orizont de timp relativ scurt”, a precizat ministrul Educatiei. El a mai aratat ca una dintre principalele cerinte ale unei noi legislatii in domeniu este debirocratizarea sistemului de invatamant: “profesorii nu mai trebuie sa produca documente, ci progres scolar”.

 

“Eu nu sunt de acord sa schimbam nicio lege a educatiei, pana cand nu sta toata lumea la masa, pana cand nu o gandeste pe termen lung, pana cand n-o facem ca in Europa sau ca in America", i-a spus Ponta ministrului Sorin Cimpeanu, la inceputul sedintei de guvern de miercuri.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2019 Revista 22