Ministrul Suteu o contrazice pe Firea:activitatile stradale apropie oamenii de Bucuresti

Vlad Toma | 04.07.2016

Gabriela Firea, recent aleasa in functia de primar al Bucurestiului, a declarat ieri, la Antena 3, ca activitatile culturale sau sportive organizate in centrul orasului blocheaza traficul si paralizeaza orasul.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE:  Corina Şuteu, ministrul Culturii: Evenimentele stradale sunt esenţiale pentru apropierea oamenilor de oraş

 

Ministrul Culturii vrea să se întâlnească, săptămâna aceasta, cu primarul general al Capitalei, Gabriela Firea. Corina Şuteu dorește să discute pe marginea afirmaţiilor făcute de edilul Bucureştiului, duminică, privind faptul că ar dori ca străzile oraşului să nu mai fie blocate cu activităţi de weekend. Şuteu a anunţat pe pagina sa de Facebook că, în cursul acestei săptămâni, va lansa o invitaţie Gabrielei Firea în vederea unei întâlniri.

 

Cred că evenimentele culturale stradale sunt esenţiale pentru apropierea oamenilor de propriul oraş, iar încurajarea acestui tip de manifestări are efecte pozitive în viaţa oraşului şi a locuitorilor săi. Cred, de asemenea, că spaţiul public, spaţiul pietonal, spaţiile de interacţiune socială sunt factori de coeziune şi bunăstare în interiorul oraşelor contemporane. Blocajele din trafic nu sunt efectul acestor evenimente stradale, ci mai degrabă sunt efectul unor chestiuni nereglate de planificare urbană”, a scris Corina Şuteu, potrivit News.ro.

 

Ministrul Culturii îşi exprimă încrederea că instituţia pe care o conduce şi Primăria Capitalei pot colabora în vederea dezvoltării ofertei culturale a Bucureştiului.

 

E important ca iniţiativele stradale să fie acompaniate de autorităţi pentru a face din Bucureşti un "oraş al oamenilor”, a mai notat ministrul Culturii.

 

Corina Șuteu a adăugat că la întâlnire va invita şi reprezentanţi ai Ordinului Arhitecţilor - OAR Bucureşti.

 

***

 

Firea a spus, la Antena 3, ca va vorbi cu cei care se ocupa cu aprobarea acestor activitati si nu se va mai permite organizarea lor in centrul orasului.

 

„Chiar în acest weekend, circulația din Capitală a fost blocată și asta nu pentru că erau foarte multe mașini în trafic — lumea era pe la mare, pe la munte, au plecat mulți în concediu — ci pentru că se aprobă foarte multe evenimente stradale în centrul Capitalei, fie că sunt culturale, de divertisment sau sportive, ceea ce nu se întâmplă în nicio capitală europeană. Acolo este respect pentru cetățeni, pentru turiști și în general respect pentru faptul că nu trebuie să 'ștrangulezi' circulația cu evenimente — care este foarte bine că se organizează — dar nu trebuie să fie organizate în centru, în punctul zero al Capitalei...

 

Era coadă de mașini de la Casa Presei Libere până la Guvern. M-am gândit că este un accident, am încercat să ajung mai repede, să văd ce se întâmplă... Bulevardul Kiseleff era blocat, erau câțiva tineri care jucau tenis — foarte puțini pentru că era și caniculă și cei câțiva tineri, care foarte bine că făceau sport dar nu era cazul să o facă pe Bd. Kiseleff — și tot centrul Capitalei era paralizat, toată lumea supărată... Recent a avut loc un concert în Piața Constituției. Nu se mai putea intra în Capitală de la Otopeni, era paralizat totul”, a declarat Gabriela Firea.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22