Ministrul Teodorovici spune că nu e ipocrit și recunoaște că i-ar plăcea să fie premier

Dora Vulcan | 13.09.2018

Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici spune că e normal ca un om politic să aspire la ”tot felul de poziţii cât mai înalte” și recunoaște că i-ar plăcea să fie premier.

Pe aceeași temă

 

 

„Ca om politic este normal să aspiri la tot felul de poziţii cât mai înalte. Este normal. Dacă faci altfel, eşti ipocrit. Nu-i normal să fie aşa? Cum poţi să spui tu ca politician: «Mi-ajunge, eu stau aici».”, a spus Teodorovici într-un interviu acordat Digi 24. 

 

”Dacă tot ai intrat în politică, ai intrat să faci bine pentru ţară”, spune el într-un salt logic de la aspirația spre funcțiii înalte la responsabilitatea de a guverna, identificându-le forțat pe cele două.

 

Dacă ai intrat şi eşti convins de lucrul ăsta, nu-ţi dai seama că, cu cât eşti în poziţii mai sus, unde poţi să decizi, faci lucrurile mult mai bine?

Dacă e un politician care spune altceva, înseamnă că este ipocrit. Sau, dacă nu este ipocrit, înseamnă că este şi mai grav: acea poziţie este mulţumitoare şi-i aduce alte avantaje.

Lupta în politică trebuie să fie pentru acest lucru: să faci mai bine pentru ţară. Dacă nu asta urmăreşti, înseamnă că, fie ai un interes personal, fie eşti ipocrit” - a declarat Teodorovici într-un interviu acordat marți seară Digi 24. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22