Mircea Diaconu a discutat cu liderii ALDE și Pro România despre susținerea propriei candidaturi

Laurentiu Gheorghe | 26.08.2019

După ce duminică și-a anunțat candidatura la prezidențiale ca independent, Mircea Diaconu s-a întâlnit luni cu liderii ALDE și Pro Romania care au convenit de principiu să-l sprijine la prezidențiale.

Pe aceeași temă

La discuțiile de luni, de la Hotel Marriot, au participat atât Călin Popescu Tăriceanu, cât și Victor Ponta, părțile convenind, de principiu, să facă demersurile statutare pentru susţinerea lui Diaconu la prezidenţiale.

Conform unor surselor politice, Călin Popescu Tăriceanu urmează să anunţe că se retrage din cursa pentru prezidenţiale. Deciziile urmează să fie formalizate prin vot, în forurile statutare de conducere ale celor două partide.

Fostul europarlamentar Mircea Diaconu a spus, într-un interviu la RFI, că a fost chemat la discuții cu ALDE și Pro România, în vederea susținerii sale în cursa prezidențială.

”Am primit telefon și m-au chemat la o discuție, asta și fac acum, mă duc. Ce am zis ieri că nu voi negocia, termenul rămâne în continuare așa, nu voi negocia, pentru că n-am ce negocia. De pe o asemenea postură cineva vrea să mă sprijine, e în regulă, mă bucur și văd termenii sprijinului, atât, dar nu negociez nimic, că n-am ce să dau”, a declarat Diaconu.

Întrebat ce părere are despre ipoteza apărută în presă, potrivit căreia Călin Popescu Tăriceanu se va retrage din cursa prezidențială și va face o alianță cu Pro România, iar cele două formațiuni îl vor susține pe el la Președinție, Mircea Diaconu a răspuns: ”După cum arată lucrurile, apropo de telefonul de aseară târziu și de faptul că mă duc acum la discuțiile astea, probabil că așa și va fi, însă nu mă duc să negociez, ci mă duc să înțeleg termenii și da, să negociez, dacă vreți sau să securizez termenii relației”.

Fostul eurodeputat a respins ideea unei eventuale înregimentări politice: ”Nu, nicicum, nu, statutul meu de independent rămâne foarte clar, obligatoriu, pentru că ăsta este, ăsta trebuie să fie al unui președinte”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22