Mircea Dumitru catre olimpicii international:desavarsiti-va in strainatate dar reveniti in tara

Dora Vulcan | 28.11.2016

Ministrul Educației Mircea Dumitru i-a îndemnat luni pe elevii medaliati international ca, dupa desavarsirea pregatirii in strainatate, sa se intoarca in tara si sa caute cai prin care Romania sa devina tara pe care si-o doresc.

Pe aceeași temă

 

 

 

El a povestit, citat de Agerpres, că recent s-a întâlnit cu studenți români de la Universitatea din Oxford.

 

 

"Ceea ce mi-a atras atenția, ceea ce m-a impresionat în mod cu totul aparte la discuția pe care am avut-o cu acești tineri români de la Oxford a fost dorința lor puternică, vie de a reveni acasă și de a contribui efectiv la refacerea și dezvoltarea țării noastre. De aceea vă îndemn ca această etapă importantă prin care treceți și rezultatele la care ați ajuns să nu fie altceva decât o treaptă către formarea dvs, către desăvârșirea profesională și personală și vă îndemn să vă întoarceți întotdeauna acolo unde ați fost formați, de unde ați plecat și să vă gândiți în viitor la țara voastră și cum anume putem să o ajutăm ca să fie o țară așa cum v-o doriți dvs. și cum și-o doresc și părinții dvs.", a declarat ministrul în cadrul unei festivitati de premiere de la Palatul Copiilor.

 

 

Olimpicii internationali, cei mai buni ambasadori ai Romaniei

 

 

Mircea Dumitru a spus ca elevii cu rezultate stralucite la competiții internaționale sunt cei mai însemnați ambasadori ai Romaniei in străinătate.

 

 

"Ne dorim ca școala românească să poată să performeze din ce în ce mai bine și să ofere unui număr din ce în ce mai mare de eleve și de elevi posibilitatea de a ajunge la performanța dvs. Cu siguranță, drumul pe care l-ați parcurs până aici nu a fost întotdeauna ușor, a fost un drum de muncă intensă, de pregătire, care a dus la aceste rezultate care vi se datorează, se datorează în primul rând talentului, perseverenței, muncii dvs de zi cu zi, se datorează deopotrivă profesoarelor și profesorilor școlii care vă pregătesc pe dvs.", a spus ministrul Educatiei Mircea Dumitru. 

 

 

202 elevi medaliați la olimpiadele și concursurile internaționale au fost premiați luni de ministrul Educației, Mircea Dumitru.

 

Ei au câștigat 227 distincții:

 

  • 3 premii I absolute,
  • 48 de medalii de aur/premii I,
  • 82 de medalii de argint/premii II,
  • 53 de medalii de bronz/premii III
  • 41 de mențiuni la olimpiadele internaționale sau regionale pe discipline (juniori și seniori).

 

 

De asemenea, au fost premiați cei 215 profesori care i-au pregătit, precum și cele 100 de școli din care provin laureații.

 

 

Au fost premiati si 112 elevi/sportivi care au obținut premii și medalii la concursuri internaționale sportive si cei 48 de profesori/antrenori care li-au antrenat. 

 

 

Fondul total de premiere alocat de Ministerul Educației a fost de 3.516.755 lei.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22