Mircea Geoana: Mandatul meu de Inalt Reprezentant al premierului a incetat

P.c. | 28.11.2014

Pe aceeași temă

Senatorul Mircea Geoana a declarat, vineri, ca renunta la functia sa de Inalt Reprezentant al premierului. Dupa excluderea sa din PSD, Mircea Geoana l-a atacat pe Victor Ponta comparandu-l cu liderul nord-coreean, Kim Jong Un. Geoana a declarat ca Ponta este principalul vinovat pentru refuzul deschiderii de noi sectii de vot in strainatate, deoarece nu a ascultat de consultantii straini si de stafful sau de campanie care l-au sfatuit sa faca acest lucru, relateaza Hotnews.


'Nu voi mai fi in guvern. A fost o chestiune pe care am acceptat-o din dorinta de a da un pic de credibilitate actiunii guvernului. Ea este formala, in mare masura. Puteti considera ca ea a incetat. Nici nu a fost o functie foarte activa. Am folosit-o extrem de selectiv in chestiuni importante pentru romani', a spus Geoana, la Senat, citat de Agerpres.
 

Mircea Geoana a fost exclus din PSD ca urmare a deciziilor luate joi in cadrul Comitetului Executiv National al acestui partid.
 

Pe 12 februarie a.c., senatorul PSD Mircea Geoana fusese numit, printr-o decizie a premierului Victor Ponta, Inalt Reprezentant al primului-ministru pentru promovarea proiectelor economice strategice si de diplomatie publica.

 

CITITI SI: Mircea GEOANA: Ponta e principalul RESPONSABIL pentru votul din DIASPORA, iar CORLATEAN e COMPLICELE sauO serie de voci critice au afirmat ca Mircea Geoana ar fi primit aceasta functie pentru a-si pastra locuinta de la RA-APPS. Potrivit deciziei respective, publicate in Monitorul Oficial, postul ocupat de Geoana a fost infiintat in cadrul Cancelariei premierului, fiind vorba despre o functie onorifica si neremunerata.
 

In document, se mentioneaza ca Inaltul Reprezentant al primului-ministru pentru promovarea proiectelor economice strategice si de diplomatie publica are urmatoarele obiective: promovarea unor obiective economice regionale ale Romaniei, tinand seama de interesul mediului de afaceri din Romania de a accesa noi piete, inclusiv din perspectiva initiativei de creare a unui coridor economic denumit generic 'Noul Drum al Matasii'; organizarea in Romania a unor conferinte anuale in domeniul economic, care sa atraga personalitati din domeniul politicii internationale si mediului de afaceri; 

 

participarea la proiectele Guvernului privind promovarea Romaniei in strainatate in vederea atragerii investitiilor straine; cooperarea cu organizatii ale mediului civic, economic si academic pentru promovarea relatiilor Romaniei cu tari cu economii emergente; promovarea oportunitatii de afaceri in Romania in cadrul unor evenimente din mediul economic sau in relatie cu organizatii internationale.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: [email protected]

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22