Mircea Miclea: Schimbarile din Cercetare denota fie prostia, fie aroganta

I.m. | 27.04.2017

Schimbarea componentei consiliilor care monitorizeaza calitatea activitatii de cercetare operata recent de Ministerul Cercetarii, precum si noile numiri care ridica mari semne de intrebare sunt criticate dur de Mircea Miclea, fost ministru al Educatiei.

Pe aceeași temă

 

 

"Decizia denota fie prostia, fie aroganta unor oameni aflati temporar la putere", comenteaza Mircea Miclea pentru ziare.com.

 


"Decizia aceasta va avea, din pacate, o serie de consecinte negative. In primul rand, va decredibiliza toate activitatile pe care le va face ministerul in domeniu, pentru motivul ca, evident, credibilitatea unei activitati e data de credibilitatea si prestigiul persoanelor care o coordoneaza. In al doilea rand, va transmite un mesaj extrem de negativ, daunator inclusiv PSD-ului, ca valoarea stiintifica si munca onesta in cercetare este mult mai putin importanta decat afilierea politica. E ca si cum ai spune ca meritocratia nu conteaza, conteaza sa fii bine orientat politic. In al treilea rand, prestigiul international al cercetarii romanesti, si asa deteriorat din cauza scandalurilor legate de plagierea doctoratelor, va mai primi o lovitura.


Cu o astfel de decizie, fara sa fie fortat de nimeni, guvernul actual a mai facut zece pasi in spate, in loc sa faca unul inainte. O decizie care denota fie prostia, fie aroganta unor oameni aflati temporar la putere", a declarat pentru Ziare.com prof.dr. Mircea Miclea.

 

 

Hotnews  a facut publice cele patru ordine ale ministrului Cercetării, Șerban Valeca, prin care cercetarea românească este pusă pe butucisunt eliminați cercetătorii români cu activitate recunoscută internațional.

 

Sunt numiți la conducerea ei:

  • un urmărit penal,
  • coordonatorul operei unui pușcăriaș,
  • membri ai unor academii fantomă,
  • cercetători fără operă,
  • sindicaliști
  • un consilier local PSD. 

 

 

 

Au fost mutilate:  

 

 

Universități fără rezultate remarcabile au câte 4-5 reprezentanți fiecare în aceste consilii iar întregul consorțiu Universitaria care reunește cele mai titrate 5 universități din țară nu au decât 9 membri cu totul. 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22