Mitropolitul Vladimir al Chișinăului și Întregii Moldovei, la shopping în România

L. G. | 18.08.2022

Liderul bisericii din Republica Moldova, subordonată canonic Moscovei, mitropolitul Vladimir, a fost suprins într-un supermarket din România îmbrăcat civil împreună cu o doamnă blondă.

Pe aceeași temă

Fotografiile trimise redacției TV 8 au fost făcute săptămâna trecută și îl prezintă pe capul principalei bisericii din Republica Moldova la casa de cumpărături dintr-un supermarket, în timp ce o ajută pe o doamnă să pună cumpărăturile în coș. ÎPS Vladimir împlinește, joi, 70 de ani.

Mitropolia Moldovei nu a dorit să comenteze fotografiile în care apare Vladimir și a precizat că nu cunoaște cine este femeia și nici ca ÎPS Vladimir să fie într-o deplasare.

Cu toate acestea, ÎPS Vladimir nu este surprins pentru prima dată în compania unor femei în vacanțe în străinătate. În 2012 și 2014, acesta a fost surprins pe un vapor la mare în Turcia, alături de o femeie blondă cu care se afla în vacanță.

Numele ei este Nelli Tcaciuc și este o femeie de afaceri ce deține o firmă de pază din Republica Moldova. De altfel, presa din Moldova a scris că ÎPS Vladimir ar fi trecut pe numele acesteia mai multe proprietăți pe care le deține.

Mitropolia Moldovei este una dintre cele mai bogate instituții din Republica Moldova, iar mitropolitul Vladimir a fost subiectul mai multor anchete jurnalistice privind proprietățile și viața sa privată în compania unor doamne în destinații de lux.

Mitropolitul Vladimir s-a născut la în satul Colencăuţi, raionul Hotin, regiunea Cernăuți la 18 august 1952, dar și-a începutul cariera preoțească la Smolensk în Rusia. A fost transferat apoi pentru o perioadă de timp la Cernăuți în 1981, după ce a absolvit în același an Seminarul Teologic din Moscova, iar în 1989 Academia Teologica din Moscova .

Prin voința Patriarhului Moscovei si al întregii Rusii, Pimen, precum și a Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ruse din 7 iulie 1989, arhimandritul Vladimir, pe atunci secretar al Direcției Eparhiale Cernăuți, a fost ales episcop al Chișinăului și Moldovei în timpul mișcărilor de renaștere națională în Basarabia.

De atunci, este capul Bisericii Ortodoxe Ruse care se subordonează canonic Moscovei.

0

Mitropolia Moldova împreună cu liderii săi se implică des în viața politic în sprijinirea partidelor de factură pro-rusă și agendei conservatoare și împotriva aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană, fapt pe care îl consideră un pericol pentru societatea din Republica Moldova. De asemenea, aceasta a funcționat deseori ca o extensie politică a influenței ruse în Republica Moldova.

Experții estimează că între Mitropolia Moldovei, subordonată canonic Patriarhiei de la Moscova, și Mitropolia Basarabiei, subordonată Bisericii Ortodoxe Române, există un raport de circa 8 la 1 în privința numărul de biserici pe care îl dețin cele două.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22