Monica Anisie spune că autoritățile se pregătesc pentru scenariul roșu în București, dacă e necesar

Laurentiu Gheorghe | 15.10.2020

Ministrul Educației a declarat joi că peste 8.000 de tablete sunt în depozitul Inspectoratului Școlar și care vor fi distribuite în toate sectoarele Capitalei: „Ne pregătim pentru scenariul roșu”.

Pe aceeași temă

Ministrul Educației, care joi a mers la Inspectoratul Școlar București, a spus că tabletele pentru elevii din Capitală au ajuns încă de acum două săptămâni, dar că nu au fost distribuite, peste 8.000 de tablete fiind blocate într-un depozit al Inspectoratului Școlar București.

„Tabletele vor ajunge azi în toate sectoarele din municipiul București”, a susținut ministrul Educației.

Întrebată de jurnaliști care este motivul pentru care ISMB nu a distribuit aceste tablete, Anisie a răspuns: „La această întrebare cred că trebuie să răspundă Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti. Tot ceea ce pot să vă spun este că am aflat despre aceasta marţi, acum, când am făcut o întâlnire la Prefectură şi mi-au spus inspectorii de sectoare că încă nu au primit tabletele. Ştiind faptul că Ministerul Educaţiei a transmis deja tabletele către Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti am cerut lămuriri inspectorului şcolar general şi acum am deblocat această situaţie”.

Ea a mai spus că motivul invocat a fost că a existat „o perioadă în care inspectorul școlar și alte persoane au fost în izolare sau în carantină, unii fiind bolnavi de COVID” și că au existat și "probleme de comunicare”.

Întrebată de jurnaliști dacă școlile din București vor trece în scenariul roșu, Anisie a răspuns: „Prin acest program (achiziţia de tablete - n.r.) pe care Ministerul Educaţiei îl desfăşoară, ne pregătim să fim în scenariul roşu, dacă este necesar”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22