Monica Macovei: A început «execuția» stalinistă a procurorilor DNA?

E.b. | 08.09.2017

Să mai repetăm că hotărârile CCR se aplică numai pentru viitor? Inspectorii CSM știu asta, ceea ce înseamnă că asistam la o "execuție" a unor procurori DNA și, ca orice "execuție", este la ordin, arată europarlamentarul Monica Macovei.

Pe aceeași temă

 

Procurorii DNA au dat curs unei plângeri depuse în legătură cu posibile ilegalități legate de OUG 13 pe 2 februarie 2017, dar abia în 27 februarie CCR constata existența unui conflict constituțional între Ministerul Public și Guvern. Cum ar fi putut ști procurorii că CCR va fi sesizată în legătură cu ancheta lor și că va ajunge la concluzia că membrii Guvernului nu pot fi anchetați în legătură cu adoptarea unor acte normative, nici dacă ar fi putut comite și fapte penale (ar fi sustras documente, ar fi primit mită etc) când au adoptat un act normativ?


De ce Inspecția judiciară produce o decizie contrară chiar Constituției, invocă decizia CCR care a apărut după declanșarea anchetei DNA și induce în mod fals impresia că procurorii ar fi încălcat o decizie CCR? Oare au primit ordin să găsească neapărat ceva la DNA, ca să poată ministrul Justiției să propună schimbarea unor procurori DNA cu funcții de conducere?


A început "execuția" stalinistă? Sunt argumente că nu? Eu am unul că da, a început: Inspecția judiciară a dat un prim comunicat că vrea să treacă la Ministerul Justiției imediat după ce Tudorel Toader a anunțat această modificare. La Ministerul Justiției înseamnă sub comanda ministrului. Inspectorii care au dat acel comunicat de presă au arătat că nu mai au niciun fel de independență, din moment ce vor să treacă sub control politic, și nu mai au nicio calitate morală să cerceteze disciplinar judecători și procurori.

 

Distrugerea DNA merge înainte sub steagul PSD și, dacă acum nu apărăm independența judecătorilor și procurorilor, a celor care au ales să fie independenți, pierdem o putere în stat și trecem pragul dictaturii, arată Monica Macovei.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2022 Revista 22