Moscova isi intareste flota militara la Marea Baltica

T.d. | 25.07.2015

Pe aceeași temă

Tensiunile dintre Rusia si Occident determina Moscova sa isi dezvolte si mai mult capacitatile militare. Astfel, Kremlinul a decis sa suplimenteze prezenta militara in Marea Baltica.

Potrivit unui oficial in armata rusa, masura este un raspuns la prezenta militara a NATO in apropierea granitelor Rusiei.

"Dezvoltarea Flotei din Marea Baltica este un element esential pentru intreaga strategie de aparare a Rusiei pe flancul vestic", a explicat capitanul Mihail Nenasev, citat de RIA Novosti, potrivit Ziare.com.

"Apararea in zona Marii Baltice va fi consolidata si va juca un rol-cheie, in contextul tendintelor ostile ale Statelor Unite si Europei Occidentale. In secolul XXI, Flota baltica va domina din nou regiunea transatlantica", a spus oficialul militar rus.

"Avem nevoie de 10-15 submarine militare suplimentare in regiunea baltica si atlantica. In pofida dimensiunilor mici, Marea Baltica a jucat mereu un rol esential in Atlantic", a subliniat capitalul Mihail Nenasev.

Rusia a decis consolidarea prezentei militare si in Marea Neagra, pe fondul tensiunilor cu Alianta Nord-Atlantica din cauza crizei din Ucraina.

Moscova a decis sa amplaseze o escadrila de bombardiere strategice Tu-22M3 cu raza lunga de actiune in peninsula Crimeea. Potrivit unui oficial rus din ministerul Apararii, mutarea ar fi un raspuns la amplasarea unei parti a scutului american anti-racheta pe teritoriul Romaniei.

In acest stadiu s-a considerat suficienta amplasarea unei escadrille de Tu-22M3 pe aerodromul din Crimeea. Capacitatile sale de lupta vor permite consolidarea semnificativa a acoperirii aeriene in apele Marii Negre si in regiunea riverana”, a spus oficialul rus sub rezerva anonimatului.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22