Împrumutul acordat Moldovei de către România are prioritate în Parlament

Silvia Simion | 27.01.2016

Parlamentul va analiza cu prioritate cererea de reexaminare în legătură cu împrumutul de 150 de milioane de euro pe care Guvernul României l-a acordat Republicii Moldova, a declarat preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, după întâlnirea pe care a avut-o, marți, cu premierul moldovean Pavel Filip.

Pe aceeași temă

 

"Cred că presiunile politice şi sociale din Moldova şi dificultăţile economice sunt atât de mari încât acest ajutor va fi mai mult decât binevenit, le va da o scurtă perioadă de respiro în care să negocieze cu organismele internaţionale, cu Fondul Monetar, cu Comisia Europeană, cu Banca Mondială pentru programe de reformă care să restabilească echilibrele economice şi, într-un fel, să detensioneze situaţia socială şi politică din Moldova", a spus Tăriceanu.

 

Premierul Dacian Cioloş a declarat că România condiţionează acordarea primei tranşe din acordul de asistenţă financiară rambursabilă de un set de măsuri concrete de reformă pe care Guvernul de la Chişinău trebuie să le ia în perioada următoare.

 

Premierul moldovean s-a întâlnit în prima sa vizită la București cu preşedintele Klaus Iohannis, dar şi cu preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

 

Preşedintele Klaus Iohannis a trimis Parlamentului spre reexaminare, la începutul lunii noiembrie 2015, Legea pentru ratificarea Acordului privind asistenţa financiară rambursabilă între România şi R.Moldova, considerând că promulgarea nu este oportună câtă vreme nu există certitudinea continuării procesului de reforme. Guvernul Ponta acordase emisese acest proiect de lege de sprijin pentru guvernul Moldovei condus de Valeriu Streleț, dar acesta a fost demis prin moțiune de cenzură.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22