Mulțumit că l-a schimbat pe Grindeanu, Dragnea susține că nu va fi inchizitorul lui Tudose

E.b. | 10.07.2017

Liviu Dragnea, liderul al PSD, și președintele Camerei Deputaților, a anunțat ca va avea loc o analiză săptămânală a activității guvernului, aceasta urmând să se desfășoare "între colegi", nu în sistem de "inchiziție, cu testul grilă în mână".

Pe aceeași temă

 

 

Dragnea a adăugat că luni, la ședința coaliției PSD/ALDE, "se va întâmpla ceea ce spera să se întâmple", ceea ce se stabilise și cu primul guvern.

 

"Mâine va fi prima întâlnire importantă cu guvernul, pe care o așteptam de 6 luni de zile, un premier bine aplicat, organizat, ordonat, care vine și ne prezintă ceea ce a prezentat deja raportul de activitate din prima săptămână, spunând ceea ce va face în următoarea săptămână și cum are de gând să abordeze discuțiile cu președintele Comisiei Europene, care este sprijinul de care are nevoie din partea coaliției. (...) Eu am spus în mai multe rânduri, numai că fiecare prelua ce vroia și rostogolea ceea ce vroia la televizor. Ideea e că nu faci o evaluare la partid, nu partidul face evaluarea, evaluarea o face Guvernul. Și Mihai Tudose e un om pe care îl apreciez foarte mult (...) și care muncește foarte mult. În fiecare luni, poate că în această vacanță de vară n-o să fie în fiecare luni, guvernul vine și prezintă coaliției ceea ce a făcut în săptămâna precedentă, ce urmează să facă în săptămâna următoare. Așa se va întâmpla. Nu suntem ca o comisie, ca niște inchizitori sau ca o comisie de examen, fiecare stăm cu ochelarii pe nas, cu cotiere și cu testul grilă, suntem niște colegi", a declarat Dragnea, duminică seara, la Romania TV, conform Agerpres.

 

El a adăugat că întâlnirile cu coaliția de guvernare sunt necesare, pentru că împreună s-au câștigat alegerile.

 

 

"Decizia de schimbare a Guvernului a fost una bună"

 

 

"Împreună am câștigat alegerile, împreună muncim și depunem eforturi ca acest an de guvernare să meargă înainte. Ei ne spun ce au făcut, e nevoie de decizii sau de aprobări politice, pentru niște decizii care țin de actul de guvernare, e firesc să fie o discuție în coaliție și coaliția să sprijine. (...) Dar regula va fi că în fiecare zi de vineri va fi transmisă liderilor coaliției materialul pentru luni și să fie o discuție aplicată. Este o metodă de abordare care mie îmi place foarte mult și care îmi dă mari speranțe. Această nouă echipă guvernamentală a depus eforturi foarte mari, a stat de dimineața până noaptea târziu, a fost un tur de forță al prim-ministrului și al celor trei vicepremieri, s-au întâlnit cu mai mult de jumătate dintre miniștri și cu o parte importantă din instituțiile cheie urmează săptămâna viitoare. Am stabilit deja 45 de acțiuni, o parte au fost implementate, celelalte urmează (...) Decizia de schimbare a Guvernului a fost una bună și ne dă speranța că actul de guvernare va reveni în matca lui", a menționat liderul PSD. 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22