Năsui e optimist cu privire la stabilirea de candidați comuni împreună cu PNL pentru Capitală

Laurentiu Gheorghe | 05.07.2020

Claudiu Năsui, șeful USR București, se declară totuși optimist cu privire la o înțelegere între USR PLUS privind stabilirea de candidați comuni la primăriile din București împreună cu PNL.

Pe aceeași temă

Vlad Voiculescu, președintele PLUS pe București, a ținut să-i răspundă liderului PNL, Ludovic Orban, care a spus că nu-i înțelept ca USR-PLUS să-și prezinte candidații proprii la primăriile de sector înainte de finalizarea negocierilor pentru stabilirea unei liste comune pentru alegerile locale din Capitală, spunând că „înțelepciune înseamnă să oferim bucureștenilor o alternativă. La rândul său, Claudiu Năsui, e de acord cu o listă de candidați comuni, dar cu condiția ca aceștia să fie „anti-PSD”.

„Eu sunt totuşi optimist că o să reuşim să avem candidaţi anti-PSD comuni (cu PNL - n.r.) în toate sectoarele. Singura condiţie, şi este o condiţie de bun simţ, dacă vrei o alianţă anti-PSD să fie anti-PSD, nu cerem ceva absurd, nu cerem ceva nerealist. Nu se poate ca formaţiunea care a susţinut 'Fără penali în funcţii publice' să susţină două persoane, pe care le-am nominalizat zilele acestea, care au grave problemele pe partea aceasta”, a spus Năsui duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul central al USR PLUS, potrivit Agerpres.

La rândul său, preşedintele PLUS Bucureşti, Vlad Voiculescu, a menţionat că „cea mai mare problemă” este ca USR, PLUS şi PNL să reuşească „această unitate cu adevărat anti-PSD”.

„Am văzut că Ludovic Orban face apel la înţelepciune. Credem că înţelepciune este ceva diferit de a declara public că suntem transparenţi şi a împărţi Bucureştiul ca pe o roată de caşcaval. Credem că înţelepciune nu înseamnă să pretinzi că poţi câştiga alegerile singur, atunci când în ultimii 15 ani nu ai depăşit niciodată 15% şi ăsta este cazul PNL. Credem că înţelepciune înseamnă să oferim bucureştenilor o alternativă, nu numai o alternativă la candidaţii actuali ai PSD, să îi înlocuim pe aceştia cu alţi candidaţi care s-au purtat de-a lungul timpului la fel şi au avut legături strânse cu PSD. Credem că avem nevoie cu adevărat de o schimbare şi ăsta este lucrul înţelept de făcut. Negocierile merg în continuare”, a afirmat Voiculescu.

Declarația lui Voiculescu vine după ce sâmbătă liderul PNL Ludovic Orban s-a arătat deranjat de faptul că USR-PLUS, alianță cu care susține candidatul comun la Primăria Capitalei, își tot lansează candidații proprii la Primăriile de Sector în condițiile în care între cele două formațiuni politice se duc discuții privind o listă comună de candidați.

„Nu cred că ăsta este un semn de înțelepciune și de abordare normală, firească. Vom vedea. În cazul în care nu se va putea, vom merge pe candidați proprii”, a spus Orban.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2021 Revista 22