Nelu Tătaru: Următoarele două săptămâni sunt cruciale pentru evoluția pandemiei de Covid-19

Laurentiu Gheorghe | 20.07.2020

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a vorbit, la Digi24, despre epidemia de coronavirus, în urma întâlnirii pe care a avut-o la palatul Victoria, cu premierul Ludovic Orban și secretarul de stat Raed Arafat.

Pe aceeași temă

Luni seară, la Palatul Victoria a avut loc o ședință a premierului Ludovic Orban cu miniștrii Sănătății și Internelor și cu secretarul de stat Raed Arafat, pentru a fi decise măsurile care vor fi luate începând de marți, când intră în vigoare noua lege. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat, la Digi 24, că au fost discuții pe această lege, în sensul în care trebuie completată hotărârea de guvern privind prelungirea stării de alertă cu noile reglementări privind internarea, izolarea și carantina.

„De mâine avem cadrul legal în care putem interna, carantina și izola la domiciliu. În condițiile în care vom avea aceste pârghii, vom putea scădea numărul de cazuri”, a declarat Nelu Tătaru.

Ce se întâmplă cu cei care au refuzat carantina? Ministrul Sănătății spune că, începând de marți, aceștia vor fi identificați de direcțiile de sănătate publică și vor intra în izolare la domiciliu pentru 14 zile.

Pentru a împiedica răspândirea virusului SARS-CoV-2, se vor introduce restricții acolo unde se manifestă focare care pot reprezenta localități întregi: „Parametrii sunt 3 cazuri la mia de locuitori, dacă avem așa ceva ne gândim la izolare sau carantinare”, a prezentat Tătaru principalul indicator pentru instituirea carantinei colective.

„Următoarele 2 săptămâni sunt cruciale, vom vedea dacă vom avea o stagnare și vom merge pe un platou. De mâine avem legislație, putem interna, putem izola. Dacă punem în aplicare aceste pârghii, vom putea reduce numărul de infectări”, a spus Nelu Tătaru.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22