Nicusor Constantinescu, condamnat la trei ani si jumatate de inchisoare cu executare

Paul Cristescu | 28.10.2015

Tribunalul Constanta l-a condamnat astazi pe Nicusor Constantinescu,presedintele CJ Constanta, la trei ani si jumatate de inchisoare cu executare pentru abuz in serviciu in dosarul privind subfinantarea Centrului Militar Zonal.

Pe aceeași temă

 

Decizia nu este definitive si poate fi contestata, relateaza Hotnews.
 

DNA l-a trimis in judecata in aprilie 2014 pe Nicusor Constantinescu, sub acuzatia de abuz in serviciu in forma continuata in dosarul ce vizeaza subfinantarea centrului Militar Zonal Constanta, se arata intr-un comunicat de presa al DNA. Procurorii sustin ca in perioada 2009 - 27 noiembrie 2013 Nicusor Constantinescu, in mai multe randuri, nu si-a indeplinit sau si-a indeplinit in mod defectuos obligatiile pe care le avea in calitate de presedinte de Consiliu Judetean. 

 

Seful CJ Constanta nu ar fi asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta, neefectuand reparatiile necesare la sediul acestuia si a dispus rezilierea contractelor pentru furnizarea de utilitati si servicii de paza necesare functionarii in conditii normale a acestei institutii.
 

Nicusor Constantinescu ar fi "incercat de mai multe ori sa evacueze institutia din sediul pe care il ocupa, fapte care au provocat vatamari ale drepturilor si intereselor legale ale Ministerului Apararii Nationale precum si pagube acestei institutii"

 

CITITI SI: Nicusor Constantinescu sustine ca Oprea le-a propus lui si lui Mazare sa treaca la UNPR pentru a nu mai avea nicio problema

 

Procurorii anticoruptie l-au trimis in judecata pe Nicusor Constantinescu in mai multe dosare penale fiind acuzat ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi in unul si ca ar fi atribuit nelegal terenuri in celalalt.

 

In iunie, procurorii DNA Constanta au dispus trimiterea in judecata a lui Constantinescu, pentru abuz in serviciu, in dosarul privind achizitionarea elicopterului prabusit in decembrie 2014 in lacul Siutghiol din Mamaia, accident soldat cu moartea a patru persoane. 
 

Constantinescu este judecat si in dosarul in care este acuzat ca a prejudiciat judetul cu opt milioane de euro.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2023 Revista 22